Afvallen met behulp van supplementen, kan dat?

Afvallen met behulp van supplementen, kan dat?

Vitamines en mineralen Lezen Afvallen met behulp van supplementen, kan dat? 4 minuten Volgende De voordelen van Omega 3

Afvallen kan een frustrerende zaak zijn, maar wat als ik je vertel dat voedingssupplementen je een steuntje in de rug kunnen geven op dit pad?

Je leest het goed, het toevoegen van de juiste supplementen aan je dieet kan een extra boost geven, waardoor je je doelstellingen voor gewichtsverlies op een efficiëntere manier kunt bereiken.

Let wel op!

Laten we één ding heel duidelijk stellen voordat we ingaan op de supplementen:

Gezonde voeding en voldoende beweging zijn essentieel voor het verliezen van gewicht. Als je meer calorieën verbrandt dan je binnenkrijgt zal je afvallen. Er is geen supplement ter wereld dat jouw calorie inname en hoeveelheid beweging kan bepalen, dat heb je enkel zelf in de hand. (Maak gebruik van ons voedingsplan en trainingsschema om hier actief mee aan de slag te gaan)

Supplementen kunnen slechts ondersteuning bieden om de beste resultaten te behalen.

1. Eiwitpoeder

Als eerste op onze lijst staat eiwitpoeder, de perfecte hongerbestrijder. Eiwit is belangrijk voor gewichtsverlies, omdat het ervoor zorgt dat je spiermassa toeneemt, in combinatie met training. Spieren verbranden meer calorieën dan vet dus wanneer je meer spieren opbouwt verbrand je automatisch meer calorieën.

Daarnaast geeft een eiwitshake je een vol en verzadigd gevoel, waardoor die vervelende trek langer wegblijft. Met eiwitpoeder kun je eenvoudig meer eiwit aan je dieet toevoegen door het toe te voegen aan smoothies, havermout of andere gezonde recepten. Het is ook handig om een eiwitshake als gezond tussendoortje te nemen, het bevat namelijk weinig calorieën.

Één eiwitpoeder in het bijzonder stimuleert de spijsvertering, caseïne. Het lichaam moet namelijk extra zijn best doen om deze eiwitten te verteren en geeft extra lang een verzadigd gevoel. 

Bekijk hier gezonde eiwitpoeders.

2. Vezel supplementen

Vervolgens hebben we vezel supplementen, de darm vriendelijke ondersteuning voor je spijsvertering. Vezels zijn essentieel voor gewichtsverlies, omdat het je een verzadigd gevoel geeft waardoor je je algehele calorie-inname kunt verminderen. Met vezel supplementen kan je meer vezels aan je dieet toevoegen zonder veel fruit en groenten te hoeven eten. Je kunt hierbij denken aan acacia vezels afkomstig van de acacia plant. Deze gebruiken wij ook in ons MCT poeder, waarover hieronder meer.

3. Groene thee extract

Groene thee-extract is de metabolisme-booster waarvan je niet wist dat je die nodig had. Groene thee is een natuurlijke bron van cafeïne, die kan helpen om je metabolisme te stimuleren en je energieniveau te verhogen, waardoor het gemakkelijker wordt om te sporten en meer calorieën te verbranden. Met groene thee-extract kun je genieten van de voordelen van groene thee zonder dat je er kopjes en kopjes van hoeft te drinken.

4. MCT Poeder

Last but not least, MCT poeder. Omdat MCT's sneller worden verbrand dan vetten met een langere keten, kan het gebruik van MCT poeder helpen om de stofwisseling te verhogen en de vetopslag te verminderen. MCT's kunnen ook helpen om de honger te beperken, waardoor je hongergevoel wordt uitgesteld. Lees ook dit artikel over MCT poeder en afvallen of bekijk het product hier

Waar let je op bij supplementen?

Het is belangrijk op te merken dat niet alle supplementen op dezelfde manier zijn gemaakt, en het is belangrijk om een betrouwbaar merk te kiezen en de ingrediëntenlijst goed door te lezen voordat je met een nieuw supplement begint. Bovendien werken supplementen bij gewichtsverlies niet voor iedereen en hebben ze misschien niet hetzelfde effect op iedereen.

Kortom, voedingssupplementen kunnen een goed hulpmiddel zijn bij het afvallen, maar alleen met de juiste mentaliteit, een gezond dieet en regelmatige lichaamsbeweging bereik je binnen de kortste keren je doelstellingen voor gewichtsverlies!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang de lekkerste recepten, interessante artikelen en de laatste aanbiedingen direct in je inbox.