Ekopura Nutrition

Duurzaamheid

Bij Ekopura draait alles om duurzaamheid. We zijn elke dag bezig om de beste producten te creëren voor jouw lichaam en voor de natuur. Daarnaast planten we voor iedere verkoop in onze webshop bomen.

Hoe we dat doen? Lees het hieronder en doe met ons mee.

Ingrediënten

Vegan & Biologisch

We maken enkel gebruik van biologische en/of plantaardige ingrediënten en maken hierin geen consessies om zo de impact op het milieu zo klein mogelijk te houden. Al onze producten worden daarnaast in Europa geproduceerd en zijn van de hoogste kwaliteit. Vrij van GMO's, kunstmatige zoet- en smaakstoffen, soja en ongezonde toevoegingen.

We zijn een biologische gecertificeerd bedrijf. Al onze plantaardige producten zijn gecertificeerd door "the Vegan Society".

Verpakkingen

Gerecycled Materiaal

Bij Ekopura vind je geen grote plastic potten. Onze verpakkingen zijn gemaakt van gerecyclede materialen. Op deze manier besparen wij tot wel 80% plastic ten opzichte van de gangbare plastic potten en verpakkingen. De komende tijd werken wij hard om onze verpakkingen verder te verduurzamen dus houd onze website in de gaten en schrijf je in voor de nieuwsbrief voor updates.

Doe mee met onze tocht naar een duurzame wereld en reduceer je plasticgebruik zo veel als maar kan.

Duurzame omega 3

Stop overbevissing

Neem jij je Omega 3 nog uit visolie? Stap dan over op algenolie, het duurzame alternatief. Vissen halen hun Omega 3 namelijk ook uit algen. Algenolie doet daarom niet onder voor visolie op het gebied van kwaliteit en opname.

Momenteel gaat 25% van de wereldwijde visvangst naar de omega 3 industrie met veel nare gevolgen voor de oceanen en de planeet van dien. Denk hierbij aan bijvangst van allerlei vis waaronder bedreigde vissoorten maar ook schildpadden die in de netten verstrikt raken.

CO2 Compensatie

Trees for all

Voor elke aankoop in onze webshop doneren wij een gedeelte aan Trees for all. Trees for All plant wereldwijd bomen om ontbossing tegen te gaan. Dit zorgt ervoor dat uitstervende dieren weer een kans krijgen, CO2 wordt gereduceerd en de natuur kan herstellen. Wij steunen het Kibale project in Oeganda, het leefgebied van de chimpansees, dat al decennia last heeft van ontbossing.

Laten we samen een positieve verandering maken!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws, heerlijke recepten en aanbiedingen.