Wanneer kun je het beste een eiwitshake drinken?

Wanneer kun je het beste een eiwitshake drinken?

Wanneer kun je het beste een eiwitshake drinken? Eiwitshakes zijn hot! Meer dan ooit drinken mensen op dagelijkse basis eiwitshakes. Veel sporters nemen tegenwoordig een eiwitshake na een flinke work-out. Maar wanneer is nou het beste tijdstip om een eiwitshake te nemen? In dit artikel nemen we je hierin mee.

Waarom eiwitshakes?

Eiwitten zijn essentieel voor de aanmaak van spierweefsel. Vooral sporters die veel en zwaar trainen, hebben daarom meer behoefte aan eiwitten. Als het lichaam onvoldoende eiwitten uit voedsel binnenkrijgt, zal het eiwitten uit de spieren gaan gebruiken om het tekort aan te vullen wat ten kosten gaat van de spiermassa. Je kan dus trainen zoveel je wilt, maar als je onvoldoende eiwitten binnenkrijgt, zal je spierkracht en massa niet toenemen. Meer weten? Lees dan ons blog Waarom heeft ons lichaam eiwit nodig.

Hoeveel eiwit heb je per dag nodig?

Eiwitten zijn bouwstoffen voor het lichaam en zijn essentieel voor het opbouwen of in stand houden van spiermassa. Hoeveel eiwitten per dag je dient te eten is per persoon verschillend. De exacte hoeveel eiwitten die je lichaam dagelijks nodig heeft is afhankelijk van onder andere leeftijd, gezondheid, gewicht en lichamelijke activiteit. Lees er meer over in ons blog: Hoeveel eiwitten heb je per dag nodig.

Voor het trainen

Vergeet de cooling-down nietEr zijn veel verschillende meningen over het beste tijdstip om een eiwitshake te nemen. Onderzoek heeft echter aangetoond dat het nemen van eiwitshakes vlak voor of tijdens de training weinig effect heeft. Als je voor je training de proteïne wilt aanvullen middels een eiwitshake, doe dat dan ruim een uur voor je training. Het lichaam verwerkt proteïne op een andere manier dan koolhydraten en vetten en kan aardig wat energie kosten om dit te doen. Het gaat voornamelijk om de totale eiwitinname over de gehele dag. Tijdens een work-out is het niet nodig om proteïne te nemen, het aanvullen van vocht en koolhydraten is dan veel belangrijker.

Na het trainen

Ekopura partner aanmelding ambassadorsNa het trainen en gedurende een intensieve trainingsperiode hebben de spieren een hogere eiwitbehoefte dan normaal. Om in deze eiwitbehoefte te voorzien zijn snelle eiwitten zoals whey proteïne een goede optie. Deze worden gemakkelijk en snel door het lichaam opgenomen om in deze extra behoefte te voorzien. Whey is daarom goed om direct na een workout te nemen. Wanneer je echter lactose intolerant of veganistisch bent kunnen plantaardige proteïnen afkomstig van erwten ook een goed alternatief zijn. Bekijk hier welke producten het beste bij jou passen.

Bij het ontbijt

Waarom whey en wat doet het voor je lichaam? Wat is whey? EkopuraWanneer je veel traint en je lichaam zwaar belast vergroot je de eiwitbehoefte. Na de nachtrust heeft het lichaam alle eiwitten en andere voedingsstoffen verbruikt. Het kan daarom zijn dat je lichaam op dat moment een eiwit tekort heeft. Tijdens het ontbijt een eiwitshake nemen kan daarom een goede uitkomst bieden. Het herstel van de spieren kan hierdoor weer snel doorgaan. Daarnaast is het ook gewoon een lekkere toevoeging aan de belangrijkste maaltijd van de dag.

Voor het slapen

Ekopura Organic Casein Protein - Purely NaturalHet nemen van een eiwitshake voor het slapen kan ook een goed idee zijn. Het zorgt ervoor dat er gedurende de nacht geen eiwit tekort ontstaat en het spierherstel proces gewoon doorgaat. Vooral caseïne is hier erg voor geschikt. Caseïne wordt langzaam door het lichaam opgenomen. De eiwitten worden over een periode van tot wel zeven uur geleidelijk verwerkt. Daarnaast stilt het het honger gevoel en verbrand je extra caloriën bij de verbranding van deze eiwitten. Lees hier alles over de voordelen van Caseïne.

Waar moet je op letten?

Veel proteïnes bevatten over het algemeen bestanddelen zoals GMO’s, kunstmatige smaakstoffen, kleurstoffen, geraffineerde suikers en andere ongezonde toevoegingen die volgens ons niet thuis horen in een gezond en gebalanceerd dieet. Daarnaast is er in het productieproces weinig aandacht voor het welzijn van mens, dier en natuur. Het bovengenoemde is exact de reden dat we begonnen zijn met de ontwikkeling van onze producten.

Ekopura werkt enkel en alleen met pure, gezonde en biologische ingrediënten. Het resultaat: proteïne die vrij is van kunstmatige en onnodige toevoegingen en die goed is voor mens dier en milieu. Klik hier voor meer informatie over onze producten.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang de lekkerste recepten, interessante artikelen en de laatste aanbiedingen direct in je inbox.