Zijn Eiwitshakes ook voor vrouwen?

Zijn Eiwitshakes ook voor vrouwen?

Zijn Eiwitshakes ook voor vrouwen? Is een vraag die wij vaak gesteld krijgen. Ons antwoord: JAZEKER!

Eiwitbehoefte

Een vrouw die regelmatig sport zal gemiddeld 70 gram proteïne per dag tot zich moeten nemen (70 gram staat ongeveer gelijk aan twee eieren en twee kipfilet of zalmfilet). Het probleem is dat maar weinig vrouwen de tijd hebben om ‘s ochtends een omelet te maken, een kipfilet te grillen voor lunch en een stuk vis klaar te maken na een lange dag op kantoor. Proteïne is niet zo makkelijk binnen te krijgen als koolhydraten.

Het is makkelijker om een broodje te kopen onderweg naar werk dan een eitje te bakken als je net wakker bent. Traditionele proteïne bronnen (zoals vis, vlees, zuivel en bonen) zijn vaak niet direct te nuttigen als je ze koopt en hebben enige bereiding nodig. Als ze wel direct te nuttigen zijn dan zijn ze vaak gefrituurd of zitten ze vol ongezonde toevoegingen. ” zegt voeding expert Angela Ginn, R.D., een woordvoerder van de vereniging van diëtisten.

Whey proteïne

Whey proteïne in poedervorm is in veel gevallen dan ook een makkelijke, snelle maar vooral smaakvolle en gezonde oplossing. Het kan makkelijk in een ontbijt smoothie gedaan worden, of kan gemixt worden met water voor een heerlijke proteïne shake. Ik hoor je denken, ‘’maar Whey proteïne daar kom ik toch van aan of wordt ik toch gespierd van?’’ Deze beweringen zijn onjuist.

Zolang je niet traint als een bodybuilder zal je van Whey proteïne geen spiergroei zien. Als je whey proteïne opneemt in je dagelijkse dieet helpt het juist je spieren te herstellen, wat ervoor zorgt dat je verbranding hoog blijft en je dus sneller zult afvallen. Tevens zit whey proteïne vol met aminozuren welke een belangrijke rol spelen op het gebied van energie, herstel, stemming, hersenfuncties en vet verlies.

Plantaardige proteïne

Plantaardige proteïne shakes zijn tegenwoordig steeds meer in opkomst. Dit is een goed alternatief wanneer je lactose intolerant bent of vanuit idealistische overwegingen geen zuivelproducten tot je wilt nemen. Erwten en rijst proteïne bevatten het hoogste eiwitgehalte onder de plantaardige proteïnes (+/-80%). De smaak is over het algemeen iets minder lekker ten opzichte van whey en de structuur is ook wennen maar qua functionaliteit doet het bijna niet onder. De opname door het lichaam vindt wel iets minder snel plaats. 

Let wel op want veel producenten voegen allerlei kunstmatige en ongezonde stoffen toe of geraffineerde suikers om de poeders enigszins smakelijk te maken.

Bewuste keuze

Let er op dat je de juiste whey of plantaardige proteïne uitkiest. Kies voor een variant die geen geraffineerde suikers en andere chemische toevoegingen bevat die juist afbraak op je lichaam plegen. Daarnaast wordt er bij de meeste merken alleen gekeken naar zo goedkoop mogelijk produceren zonder oog voor de impact op de natuur en de dieren die daarin leven. Gelukkig zijn er echter steeds meer verantwoorde alternatieven op de markt.

Wij als Ekopura hebben als doel hier een positieve verandering te brengen en een strekere wereld te creëren door middel van onze producten. Wij gebruiken voornamelijk biologische ingrediënten die geproduceerd zijn met respect voor mens, dier en de natuur.

Ben je geïnteresseerd neem dan een kijkje op onze homepage of lees hier waar wij voor staan: over Ekopura.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang de lekkerste recepten, interessante artikelen en de laatste aanbiedingen direct in je inbox.