Afvallen met eiwit shakes, kan dat?

Afvallen met eiwitshakes, kan dat?

De basis van gezonde voeding Lezen Afvallen met eiwitshakes, kan dat? 3 minuten Volgende Fabels en feiten over eiwitshakes

Afvallen met eiwitshakes, kan dat? Proteïne is tegenwoordig erg populair. Meer dan ooit drinken mensen eiwitshakes op dagelijkse basis. Er wordt vaak beweerd dat je met eiwitshakes kunt afvallen, maar is dat ook echt zo? En wat zijn de voordelen van het nemen van een eiwitshake? In dit artikel gaan we hier wat dieper op in.

Soorten eiwitten

Er bestaan verschillende soorten eiwitten. Zo wordt er een onderscheid gemaakt tussen hoogwaardige en minder hoogwaardige. Als we het hebben over hoogwaardige eiwitten dan gaat het over eiwitten met een kwalitatief hoog eiwitgehalte dat uitstekend door het lichaam is op te nemen. Het drinken van een eiwitshake is een gemakkelijke manier om de nodige voedingsstoffen binnen te krijgen die het lichaam ondersteunt met het afvallen, spiergroei en herstel.

Uit onderzoek blijkt dat een dieet met relatief veel eiwitten ervoor kan zorgen dat je gewicht verliest, zonder jojo effect. Dit komt doordat eiwitten voor een snellere verzadiging zorgen en het kost het lichaam meer energie om de eiwitten te verbranden. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat whey proteïne wel degelijk ervoor kan zorgen dat je lichaamsbouw verbetert. Door voldoende eiwitten te eten, zal de spiermassa groeien waardoor je uiteindelijk gemakkelijker afvalt doordat je spieren meer energie gebruiken.

Vet verlies en behoud van spieren

Wanneer je bezig bent met afvallen is dit natuurlijk de beste eigenschap van een proteïne shake. Als je een dieet volgt waarbij je minder calorieën consumeert, zal je meer vet verliezen en minder spieren verliezen als je daarbij proteïne shakes neemt. Dit blijkt uit een wetenschappelijke studie van het Minnesota Applied Research Center. Dit instituut heeft een onderzoek gedaan waarbij mensen een dieet kregen waarbij ze 500 kcal minder dan hun dagelijkse calorie behoefte aten. Binnen de testgroep kreeg iedereen een shake. Een aantal mensen kregen een proteïne shake en de rest een calorie neutrale shake. De mensen die de proteïne shake kregen verloren 6.1% meer vet dan de andere proefpersonen! Ook hadden deze proefpersonen hun spiermassa beter behouden.

Verschillende soorten whey proteïne

Let wel op, er zijn velen verschillende whey proteïne producten op de markt. Ze zijn echter niet allemaal even goed voor je lichaam en zitten vol met GMO’s, smaakstoffen, kleurstoffen, geraffineerde suikers en andere stoffen die niet thuis horen in een gezond en gebalanceerd dieet. De whey proteïne van Ekopura is echter vrij van kunstmatige en onnodige toevoegingen, is gemaakt met 100% biologische whey en alleen natuurlijke ingrediënten van de aller hoogste kwaliteit.

Wil je meer weten over onze whey producten? Klik dan hier. Naast whey hebben we ook nog andere eiwitshakes, via deze link. Kortom een eiwit shake kan wel degelijk bijdragen bij het afvallen. Wil je weten hoeveel eiwit je per dag nodig hebt? Lees dan ons blog: Hoeveel eiwitten heb je per dag nodig?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang de lekkerste recepten, interessante artikelen en de laatste aanbiedingen direct in je inbox.