5 X Vegan ontbijt recepten voor de beste start van je dag

5 X Vegan ontbijt recepten voor de beste start van je dag

Glutenvrije Chocolade Protein Muffins Recept Lezen 5 X Vegan ontbijt recepten voor de beste start van je dag 5 minuten Volgende Gezonde snicker ontbijtshake

5 X Vegan ontbijt recepten voor de beste start van je dag

Wanneer je veganistisch eet bestaat het ontbijt uit andere producten en ingrediënten. Een veganistisch ontbijt is volledig plantaardig en bevat dus geen dierlijke ingrediënten/producten zoals een goedgevulde omelet of zuivel producten. Maar gelukkig zijn er genoeg alternatieven om toch een lekker en gezond ontbijt op tafel te zetten. Zorg wel dat het ontbijt uit voldoende eiwitten, vetten en vezels bestaat. Kies bijvoorbeeld voor volkoren granen, plantaardige yoghurt, een vegan eiwitshake, noten of avocado.

5 X VEGAN ONTBIJT RECEPTEN

In dit artikel delen we onze 5 favoriete vegan ontbijt recepten om de dag mee te beginnen. We zijn benieuwd welke van de 5 jouw favoriet is.

1) VEGAN ROEREI MET AVOCADO

Ekopura Vegan Roerei Recept

Deze plant based variant op roerei is gezond, lekker, easy to make. Vegan scrambled eggs van vers gemaakte tofu lijkt qua smaak en uiterlijk erg veel  op echte scrambled eggs. Het is echt de moeite waard om dit eens te proberen en met dit simpele recept maak je binnen no time een heerlijk ontbijt klaar. De kerrie en kurkuma geven de tofu een gele kleur en een heerlijke smaak. Deze keer hebben we gekozen om avocado aan het recept toe te voegen, maar hier kan je natuurlijk alle kanten mee op. De belangrijkste ingrediënten zijn tofu en een berg aan kruiden.

Ingrediënten voor 2 personen
– 1 avocado
– 1 rode ui
– 1 eetlepel milde olijfolie
– 150 gram tofu
– ½ tl gemalen kurkuma
– ½ tl. kerrie
– 1 tl. zwart zout, ook wel Kala Namak (biowinkel) of selderiezout

Hoe maak je het?
1. Snijd de rode ui en avocado in kleine stukjes en laat de tofu uitlekken
2. Snijd de rode ui in kleine stukjes en laat de tofu uitlekken
3. Verhit 1 el. olie in de koekenpan. Bak de rode ui voor 2 minuten en voeg vervolgens de tofu, kurkuma, kerrie en zwart zout/selderiezout toe. Duw de tofu met een spatel in ‘stukjes’. Roerbak voor ongeveer 4 minuten.
5. Strooi de scrambled tofu en avocado over een bord en bestrooi met eventueel wat extra zout.

2) VEGAN PROTEÏNE SMOOTHIE BOWL

Ekopura Vegan Protein Smoothie Bowl Recept

Yummm! We kunnen geen genoeg krijgen van smoothie bowls en deze vegan variant met blauwe bessen, banaan, mango kokosmelk en Ekopura vegan proteïne is ook zeker een aanrader. Gooi alles in de blender en smullen maar! Voor de toppings kan je nog kiezen voor vers fruit of geraspte kokos.

Wat heb je nodig?
-100 gram blauwe bessen
-1 rijpe banaan
-1 rijpe mango
-50 ml kokosmelk
-1 portie Ekopura vegan proteïne

3) OVERNIGHT OATS MET HAVERMOUT EN RODE BESSEN

Ekopura vegan protein overnight oats

Overnight oats is echt een power ontbijt vol met healthy ingrediënten die ervoor zorgen dat je de ochtend met een kickstart begint.

Ingrediënten
– 40g Havermout
– 100ml Amandelmelk
– 1/2 banaan geprakt
– 100 g rode bessen of ander rood fruit naar keuze
– 1 eetlepel chiazaadjes
– 1/2 tl kaneel
– Optioneel: pompoenpitten of lijnzaad

– 1 portie Ekopura Vegan Protein

Hoe maak je het?
Meng in een kom of glas alle ingrediënten door elkaar. Zet in de koelkast voor een nacht en je ontbijt staat ’s ochtends al klaar!

4) VEGAN PROTEÏNE PANNENKOEKJES

Ekopura vegan protein pannenkoeken recept

Heb je wat meer tijd in het weekend? Kies dan voor deze heerlijke pannenkoekjes met havermout, amandelmelk en citroen. Zo klaar en lekker met vers fruit!

Ingrediënten
– 100 gram havermout
– 300 ml amandelmelk
– 1 rijpe banaan
– 1 theelepel baking soda (zuiveringszout)
– 1 eetlepel citroensap
– 1 portie Ekopura vegan proteïne
– 1 theelepel vanillepoeder
– kokosolie om in te bakken
– fruit ter garnering van de pannenkoeken

Hoe maak je het?
1) Doe de amandelmelk, de havermout en de banaan in de blender. Zet de blender aan net zolang tot je een egale massa hebt. Voeg daarna de baking soda, de citroensap en de vanillepoeder en 1 scoop Ekopura vegan proteïne toe en zet daarna de blender nog heel even aan. Het beslag moet een beetje dikkig blijven.
2) Pak vervolgens een koekenpan en zet deze met wat kokosolie op het vuur. Schep met een lepel het beslag erin. Keer het pannenkoekje pas om als je bubbels ziet verschijnen en het beslag een beetje droog wordt. Daarna bak je deze nog even op de andere kant totdat ze mooi goud bruin zijn. Dit herhaal je tot het beslag op is.
3) Hierna is het tijd om de pannenkoekjes te garneren met fruit en eventueel wat ahornsiroop.

5) QUINOA MET NOTEN EN FRUIT

Ekopura vegan ontbijt recept quinoa

Quinoa, fruit en noten is de perfecte combinatie voor een instant energieboost zonder het befaamde dipje achteraf (zoals je bijvoorbeeld met suiker hebt). Daarom is het dus uitstekend om vol energie de dag mee te beginnen.

Ingrediënten voor 2 personen
– 1 kop Quinoa
– 5 kop Alpro amandel- of sojamelk
– 2-3 eetlepels havermout + kaneel
– Garnering: amandelen en/of walnoten, blauwe bessen, aardbeien of banaan.

1. Was de Quinoa eerst en kook het daarna samen met de amandelmelk volgens de omschrijving op de verpakking. Wanneer de Quinoa droog aan het worden is, dan kan je er een extra scheutje amandelmelk bij gooien.
2. Meng de Quinoa daarna met de havermout, noten en kaneel. Schep de blauwe bessen daarna voorzichtig door de (nog warme) Quinoa. De bessen worden hierdoor zachter, wat extra lekker is.

Nieuwsgierig naar alle vegan recepten? Klik dan hier.

Kijk hier voor een overzicht van al onze vegan producten.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang de lekkerste recepten, interessante artikelen en de laatste aanbiedingen direct in je inbox.