6 voordelen om in de ochtend te sporten

6 voordelen om in de ochtend te sporten

De ene persoon springt gelijk het bed uit zodra de wekker gaat en de ander snoozed er lekker op los. Maar één ding is zeker…. het gevoel na een morning workout maakt alles goed. Het is even strijden als de wekker gaat, maar de rest van de dag heb je hier profijt van en niets is zo motiverend als je workout achter de rug hebben wanneer anderen nog aan hun dag moeten beginnen.. We hebben 6 voordelen voor je op een rijtje gezet.

Het is nog lekker rustig

Het is in de vroege uurtjes over het algemeen stukken minder druk in de sportschool of op straat en hoe fijn is dat! Je hoeft niet te wachten en je hebt genoeg ruimte voor je eigen workout! Daarnaast kan het ook nog tijd besparen, want wachten op een apparaat dat vrijkomt is zonde van je tijd.

Boost voor je stofwisseling

6 voordelen om in de ochtend te sporten - stofwisselingNog een voordeel om in de ochtend te sporten is voor je stofwisseling. Die krijgt namelijk een behoorlijke boost wanneer je dag start met een work-out. Je metabolisme draait vanaf de ochtenduren al op volle toeren en dat heeft als resultaat dat je de hele dag meer verbrandt dan wanneer je toch dat extra uurtje op één oor zou blijven liggen.

Je begint de dag op een gezonde manier

Een workout heeft een positief effect op zowel je energieniveau en je gemoedstoestand, dit komt door de endorfine rush die je voelt na een workout. Dit resulteert weer in het feit dat de kans stukken kleiner is dat je later op de dag toch zwicht voor snoep, fastfood of vette snacks. Je voelt je na een morning workout meestal zo goed, dat je je energievoorraad alleen met gezond eten wilt aanvullen.

De avonden zijn vrij

Hoe lekker is dat! Wanneer je in de ochtend al je workout achter de rug hebt, kan je de hele dag verder indelen hoe je wilt. En dat betekent dat je na een lange werkdag dus lekker op de bank kunt neerploffen of gezellig met vrienden kunt afspreken. De avond is van jou!

Ontbijten

Vanilla smoothie bowl kiwi, watermeloen, appelDe belangrijkste maaltijd van de dag wordt nog altijd door veel mensen overgeslagen. En zeker als je een zware workout op de planning hebt staan, is een ontbijt belangrijk. Ontbijten zorgt er niet alleen voor dat je de rest van de dag productiever bent, maar ook dat je stofwisseling op gang komt. Probeer dus altijd wat te eten al is het maar iets kleins. Nieuwsgierig naar alle Ekopura recepten? Klik dan hier.

Beter slaappatroon

Zeven tips om voldoende te slapenVan sporten krijg je energie en je wordt er wakker van. 's Avonds sporten kan er daarom soms voor zorgen dat je moeilijk in slaap komt. Je lichaam is nog wakker en actief. Door elke ochtend op een vast tijdstip te bewegen kom je in een dagelijks ritme en heb je 's avonds geen inslaap problemen meer. Wanneer je in de ochtend gaat sporten, ga je vaak ook in de avond eerder naar bed en dit zorgt voor een positief slaappatroon.

Kortom zet de wekker wat vroeger en doe je training 's ochtends voor de dag begint!

Lees meer interessante artikelen voor meer trainingsmotivatie op onze blog.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang de lekkerste recepten, interessante artikelen en de laatste aanbiedingen direct in je inbox.