Wanneer is het beste tijdstip om te trainen?

Wanneer is het beste tijdstip om te trainen?

Tips voor Beginnende Crossfitters Lezen Wanneer is het beste tijdstip om te trainen? 3 minuten Volgende 5 manieren om beter te presteren in de gym

Wanneer is het beste tijdstip om te trainen? Er wordt steeds meer onderzoek gedaan naar de beste tijd om te sporten, maar een echt concreet antwoord is er nog niet. Sommige mensen vinden het heerlijk om al om 7:00 uur in de sportschool te staan en de dag te beginnen met een flinke workout. Terwijl de ander pas de energie heeft om ’s avond de sportschool in te duiken. Er zijn verschillende factoren zoals de biologische klok, lichaamstemperatuur en hormonale processen die invloed hebben op je sportprestaties. Lees hier de voor- en nadelen van beide trainingsmomenten.

Ochtend training! Voor de echte ochtendmens is niets zo motiverend als je workout achter de rug hebben wanneer anderen nog aan hun dag moeten beginnen. Een groot voordeel van een ochtend training is dat je je de hele dag lekker en wakker voelt. Je lichaam wordt immers al meteen in de ‘actieve’ stand gezet. Daarnaast is het vaak vroeg in de ochtend nog lekker rustig in de sportschool of op straat.

Wie wil afvallen, kan het best ’s-ochtends gaan sporten. Onderzoek heeft aangetoond dat drie kwartier sporten je minder hongerig maakt, de verbranding stimuleert van vetten en dus een goed tijdstip is wanneer je wilt afslanken.

Namiddag of avond Volgens onderzoek aan de universiteit van Cambridge bereiken de temperatuur van je spieren en ander fysieke parameters laat in de middag een piek. Op dit deel van de dag is je lichaamstemperatuur het hoogst en lijkt het erop dat je meer kracht en uithoudingsvermogen hebt. Daarnaast produceert je lichaam aan het eind van de dag meer testosteron: het hormoon dat verantwoordelijk is voor je spiermassa.

Dus wil je sterker worden, dan is de late namiddag of begin van de avond het perfecte tijdstip om te gaan sporten.

Iedereen is anders Er is dus voor beide trainingsmomenten iets te zeggen. Wat voor de één goed werkt hoeft niet voor jou goed te werken. Ongeacht wat de onderzoeken aantonen en wat bewezen is in wetenschappelijke artikelen, iedereen is anders.

Sneller herstel Sporten en herstellen gaan hand in hand. Het lichaam heeft tijd, rust en goede voeding nodig om te herstellen. Daarom is het aan te raden om na een workout een eiwitshake of eiwitrijke voeding te nemen voor optimaal herstel. Maar let wel op!

Er bestaan verschillende soorten eiwitten. Zo wordt er een onderscheid gemaakt tussen hoogwaardige en minder hoogwaardige. Als we het hebben over hoogwaardige eiwitten dan gaat het over eiwitten met een kwalitatief hoog eiwitgehalte dat uitstekend door het lichaam is op te nemen.

Ekopura werkt enkel en alleen met pure, gezonde en biologische ingrediënten. Het resultaat: proteïne die vrij is van kunstmatige en onnodige toevoegingen, een zeer goede opname en goed voor mens dier en milieu. Bekijk hier onze producten.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang de lekkerste recepten, interessante artikelen en de laatste aanbiedingen direct in je inbox.