Chocolade proteïne pindakaas energy balls

Chocolade proteïne pindakaas energy balls

Deze chocolade proteïne pindakaas energy balls smaken naar chocolade-pindakaaskoekjesdeeg, maar zijn volledig gemaakt van gezonde ingrediënten.

Dadels. Havermout. Pindakaas. Cacao. Proteine poeder. Chia zaden.

Gezond dus, zodat ik me niet schuldig voel als ik weer eens een van deze caloriearme energiehapjes eet als ontbijt, na een training of als een gezond dessert.

Gezonde energy balls recepten vallen in twee categorieën in te delen: die met honing of ahornsiroop (maple syrup) als zoetstof en energieballen met dadels.

Terwijl honing / ahornsiroop winnen op het gebied van maximaal gemak heb ik een voorkeur voor energieballen met dadels.

Dadels smaken heerlijk, bevatten veel vezels en creëren een rauw energiebal "deeg" dat gemakkelijk te vormen is zonder dat er extra vet, suiker of olie nodig is.

Je zult je keukenmachine wel vies moeten maken om energieballen met dadels te maken, maar ik beloof je dat het de moeite waard is.

Het recept voor chocolade proteïne pindakaas energy balls:

Ingrediënten

  • 10 Medjoul dadels zonder pit
  • 5 eetlepels pindakaas (bij voorkeur biologisch)
  • 10 eetlepels gerolde haver
  • 1/2 scoop Ekopura Whey cacao
  • 3 eetlepels mini chocoladeschilfers
  • 1 eetlepel chiazaad, je kunt ook gemalen lijnzaad, hennepzaad of een extra eetlepel haver gebruiken
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • Een snuf zout

Instructies

  1. Als je dadels droog zijn, doe ze dan in een kleine kom met kokend water. Laat 10 minuten weken om ze te hydrateren, laat uitlekken en dep ze droog.
  2. Doe de dadels in de kom van een keukenmachine met een stalen mes. Pulseer meerdere keren tot de dadels in kleine stukjes breken en er een bal vormt die aan de zijkant van de kom blijft plakken. Voeg de haver, pindakaas, proteine, chocoladeschilfers, chiazaadjes en zout toe. Pulseer tot het mengsel een geheel (maar niet helemaal glad) is. Voeg de cacaopoeder toe en pulseer om te combineren. Op dit punt ziet het deeg eruit als kruimels, maar als je wat in je hand schept en er een bal van rolt dan zou dit probleemloos moeten lukken. Als het te droog is en niet bij elkaar blijft kleven, voeg dan een beetje pindakaas toe; als het te plakkerig is, voeg dan nog wat meer haver toe. (De hoeveelheid die je nodig hebt, kan variëren, afhankelijk van het merk pindakaas dat je gebruikt en de vochtigheid van de dadels.)
  3. Rol het deeg uit tot balletjes van de gewenste grootte (ik heb ze iets meer dan 2,5 cm gemaakt en heb uiteindelijk 14 energieballetjes kunnen maken).
  4. Je kunt nu meteen genieten (de balletjes zullen nog zacht maar heerlijk zijn) of zet ze ongeveer 10 minuten in de koelkast om de balletjes wat te laten stollen.

Ik hoop dat je geniet van deze chocolade proteïne pindakaas energy balls en laat ons in de comments weten welk recept jij de volgende keer graag zou willen zien!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang de lekkerste recepten, interessante artikelen en de laatste aanbiedingen direct in je inbox.