Summerbodies worden gemaakt in de winter! 8 tips

Summerbodies worden gemaakt in de winter! 8 tips

6 voordelen om in de ochtend te sporten Lezen Summerbodies worden gemaakt in de winter! 8 tips 5 minuten Volgende Vetverbranding; hoe werkt het?

In de wintermaanden kan het soms een uitdaging zijn om je aan je sport gewoontes te houden. De zomer is nog zo ver weg en buiten is het koud en regenachtig. Maar als je deze zomer op het strand wilt liggen met een killerbody, moet je nu toch echt aan de slag. Het is niet voor niets dat ze zeggen “Summerbodies are made in winter”. Maar hoe zorg je dat je gemotiveerd blijft? In dit artikel geven we een aantal handige tips.

Weersomstandigheden

Aan de weersomstandigheden kun je helaas niets veranderen, probeer er daarom maar het beste van te maken. Zie het als een extra uitdaging voor jezelf. Want als je door weer en wind toch de sportschool binnen stapt is dat al je eerste overwinning. En als je na je workout op de bank ploft, zal je je zeker voldaan voelen.

Ga de sauna in na het sporten

Heeft je sportschool een sauna? Dan heb je geluk! Niets is lekkerder om na een intensieve workout te kunnen relaxen in de sauna. Goed voor je lichaam en geest. Zie het als een beloning voor het harde werken. De kans is groot dat je dan toch eerder op de fiets springt om je in het zweet te werken in de gym.

Geen dieet

Het is elk jaar weer hetzelfde verhaal. Duizenden mensen beginnen in januari met een dieet. Want tja, die kerstkilo’s moeten er toch af. Men gaat maaltijden overslaan en geobsedeerd calorieën tellen. Stop daarmee! Het is belangrijker voor je langetermijndoel om je aan een gezond en gebalanceerd voedingspatroon te houden. Stop met eten uit pakjes en kies voor verse en biologische producten. Sla geen maaltijden over. Je lichaam heeft energie nodig om te verbranden en die energie wordt uit voeding gehaald. Eet je minder? Dan gaat je lichaam in de spaarstand en dat is niet de bedoeling wanneer je werkt aan je killerbody!

Kook eten dat je lekker vindt

Het kopen van gezonde voeding is de eerste stap, maar zorg ervoor dat je wel de dingen koopt waarvan je weet dat je ze lekker zult vinden. Als je gezonde gerechten maakt die je lekker vindt dan haal je veel meer plezier uit jouw gezonde eten.

Prep je maaltijden

Iedereen kent het wel, je komt thuis na een dag hard werken en je hebt niets in de koelkast staan. Op dit soort momenten ben je eerder geneigd om voor een “makkelijke” maaltijd te gaan, die vaak vol zit met ongezonde ingrediënten. Zorg daarom dat je je maaltijden voorbereid voor de komende week. Dit is een kleine moeite en je hebt er de hele week profijt van. Daarnaast weet je zeker dat je niet van je voedingspatroon afwijkt. Want ondanks dat de zomer nog zo verweg lijkt, vliegen de maanden wel voorbij. Meer weten over mealpreppen? Kijk dan hier.

Vul je voeding aan met de juiste supplementen

Nu je actief aan het sporten bent en goed op je voeding let is het ook handig om eens te kijken naar de supplementen die je kunt nemen als aanvulling op je voeding. Om spiergroei te stimuleren en spierpijn te verminderen kun je proteïne supplementen nemen. Afhankelijk van wat jezelf prettig vindt kun je whey of vegan proteïne nemen. Omega-3 is vaak ook een goede toevoeging aan je voeding. Omega-3 is goed voor je ogen, hart, hersenen en je spieren. Je wilt er natuurlijk niet alleen goed uitzien maar je ook goed voelen. Zorg wel dat je voor natuurlijke en verantwoorde supplementen kiest. Wij hebben hier wat suggesties voor je.

Train samen met je sportbuddy

Samen trainen maakt een workout niet alleen leuker, maar je motiveert elkaar ook om echt te gaan en er het maximale uit te halen. Want je wilt je sportbuddy toch niet afzeggen omdat het weer buiten een beetje tegenzit? Werk samen naar doelen toe en blijf elkaar motiveren waarom je dit allemaal doet. Tip: breng er wat competitie in en je lift elkaar naar een hoger niveau.

Maak een schema

Zorg dat je je trainingsmomenten van tevoren inplant en breng voldoende variatie in je training aan om je lichaam optimaal te stimuleren. Vraag of de trainers je helpen met het opzetten van een schema of trainingsprogramma. Zo haal je alles uit je training en behaal je de beste resultaten. Verlies het doel niet uit ogen. Want als jij straks in de zomer met een zelfverzekerd en trots gevoel op het strand paradeert, ben je blij dat je in de wintermaanden zo hard gewerkt hebt. Als je alles goed hebt ingepland kan je trouwens de rest van je sociale activiteiten eromheen plannen. Met dit in je achterhoofd laat je je echt niet afschrikken door een regenbui.

Last but not least, geniet ervan om aan je lichaam te werken. Je zult merken dat je je energieker gaat voelen, scherper en lekkerder in je vel zit. Met genoeg beweging en de juiste voeding ben je straks top fit en geef eerlijk toe, wie wilt dat nou niet.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang de lekkerste recepten, interessante artikelen en de laatste aanbiedingen direct in je inbox.