Sport en Voeding: de juiste Voeding voor jouw Trainingsdoel

Sport en Voeding: de juiste Voeding voor jouw Trainingsdoel

4 redenen om vaker plantaardig te eten Lezen Sport en Voeding: de juiste Voeding voor jouw Trainingsdoel 4 minuten Volgende 7x Eiwitrijke Groente

Wanneer je hard aan het trainen bent om het perfecte lichaam te krijgen, is een goed uitgedacht sportprogramma in combinatie met een voedingsschema een must. Om te weten wat je perfecte fitness foods zijn, moet je eerst weten wat je sportdoelen zijn. Sport jij om af te vallen, fitter te worden of juist meer spieren te ontwikkelen? In dit artikel gaan we dieper in op sport en voeding. Lees je mee?

Afvallen

Wanneer je wilt afvallen is naast genoeg bewegen, voeding net zo belangrijk. De juiste voeding kan het verschil maken! Het is aan te raden om je koolhydraatinname te verminderen en juist meer eiwitten te eten. Wanneer je wat kilo´s kwijt wilt zijn eiwitten onmisbaar omdat ze je een verzadigd gevoel geven wat ervoor zorgt dat jij je minder snel zult laten verleiden door de minder gezonde tussendoortjes. Eiwitten zorgen er ook voor dat jij zoveel mogelijk spiermassa zal behouden en kunt groeien. Wil je meer weten over dit onderwerp? Lees dan ons blog Hoeveel eiwitten heb je per dag nodig?

Meer spiermassa

Na een zware work-out krijgen je spieren een flinke opdonder. Daarom is na het sporten herstelvoeding erg belangrijk. Je spieren snakken naar eiwitten. De kleine scheurtjes in je spieren die zijn ontstaan gedurende het sporten, worden met eiwitten sneller hersteld. Probeer de eiwitten kort na het sporten in te nemen om de eiwitbalans in je lichaam op peil te houden.

Naast eiwitten heeft je lichaam ook koolhydraten nodig. Met koolhydraten vul je je energievoorraden weer aan en ga je vermoeidheid tegen. De eiwitten zijn noodzakelijk voor herstel en opbouw van de spieren zodat je eventuele spierpijn kunt voorkomen of verminderen. Een koolhydraatarm dieet past dus niet goed in het leven van een fanatieke sporter.

Wil je specifiek inzetten op het vergroten van je spiermassa dan is het advies om nog wat meer eiwit te nemen. Dit kan bijvoorbeeld met een combinatie van wat extra kwark of yoghurt, een beker melk, een eiwitshake wat kipfilet, tofu en een extra portie noten of bonen. Een hogere eiwitinname dan de eiwitbehoefte leidt niet tot meer spiergroei.

Fitter worden

Wil je een betere conditie en snel fitter worden? Dan zal een gezonde dosis energie goed van pas komen. Zorg dat je mindert met suikers en zorg voor een uitgebalanceerd dieet met voldoende groenten, koolhydraten en eiwitten. Suikers zullen je namelijk een schommelende bloedspiegel bezorgen. Een energielevel met ups en downs beïnvloedt de lust om te trainen. Een gezond ontbijt is daarnaast ook onmisbaar. Dit zorgt er namelijk voor dat jij actief aan je dag kunt beginnen en je door niets uit het veld laat slaan.

Inspiratie nodig voor een healthy ontbijt? Ga dan naar onze recepten pagina.

Supplementen

Naast de juiste voeding kunnen ook supplementen bijdragen aan het binnenkrijgen van de juiste en gezonde voedingsstoffen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Omega 3. Deze supplementen hebben een positief effect op het hart, hersenen en de ogen. Daarnaast werkt het ontstekingsremmend voor de spieren.

Meer over de gezondheidsvoordelen van Omega 3 lees je hier: Waar is Omega 3 goed voor?

Om te zorgen dat je voldoende eiwit binnenkrijgt kan je ook eiwitshakes gebruiken. Lees hier meer over hoe je de juiste keuze maakt: Eiwitshakes waar let je op?

Kijk hier voor meer details van onze omega 3 en onze eiwitshakes.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang de lekkerste recepten, interessante artikelen en de laatste aanbiedingen direct in je inbox.