8 tips om snel die vakantiekilo’s weer kwijt te raken

8 tips om snel die vakantiekilo’s weer kwijt te raken

Omega 3 en Sporten, de Voordelen Lezen 8 tips om snel die vakantiekilo’s weer kwijt te raken 4 minuten Volgende Metabolisme verhogen! 7 tips

We hebben volop genoten van de vakantie en het lekkere weer. Het warme weer gaat echter vaak gepaard met lekkere barbecues, festivals, een wijntje op het terras of een heerlijke snack op het strand. Allemaal erg lekker en gezellig natuurlijk maar het heeft wel zijn effect op je fitheid en misschien dat er toch een aantal vakantiekilootjes zijn bijgekomen op de weegschaal. Tijd om weer terug te gaan naar de basis en je normale voeding en bewegingspatroon op te pakken.

We hebben 8 tips geselecteerd om je te helpen om weer 'back in shape' te komen en de vakantiekilo's snel kwijt te raken. Lees je mee?

Regelmaat

We beginnen met wat goed nieuws. Want je hoeft echt niet veel te veranderen om de fitheid van voor de vakantie terug te krijgen. Je hebt je waarschijnlijk iets laten gaan met de lekkernijen die op de vakantie verkrijgbaar zijn. Pak thuis gewoon de draad weer op zoals je altijd deed. Wanneer je weer normaal eet en sport zoals je gewend bent, dan zullen die vakantiekilo’s super snel weer verdwijnen.

Eet iets voor de maaltijd

Waarschijnlijk heb je op vakantie grotere porties of meerdere gangen gegeten dan dat je normaal gewend bent. Dan is het mogelijk dat je hierdoor thuis onbewust ook meer eet. Dit los je makkelijk op om voor je maaltijd een soepje te eten of wat rauwkost. Deze bevatten weinig calorieën maar wel veel vezels, waardoor je sneller een vol gevoel krijgt. Het is ook aan te raden om te kiezen voor volkorenproducten zoals volkoren pasta, rijst en volkoren of meergranen brood. Deze producten zijn vezelrijk en zorgen voor een snellere verzadiging. Hierdoor zal je automatisch minder gaan eten.

Beweeg extra

Voldoende bewegen is essentieel wanneer je weer fit wilt worden na de vakantie. Plan een extra training in en kies ervoor om vaker te lopen of te fietsen wanneer je ergens naartoe moet. Een combinatie van gezonde voeding en lichaamsbeweging helpt je om snel weer in je oude vorm te komen.

Drink voldoende water

Begin de dag met een groot glas water. Zo vul je gelijk het vocht tekort aan die je tijdens de nacht bent verloren. Je geeft je lichaam een flinke oppepper en water helpt je lichaam om sneller afvalstoffen kwijt te raken.

Drink minder alcohol

Een drankje hier, een drankje daar… In de vakantie is dit heerlijk, maar eenmaal thuis is het goed om hier een streep door te zetten. Want als je echt zo snel mogelijk weer fit wilt worden, dan moet je toch echt minderen met alcohol. Kies er bijvoorbeeld voor om doordeweeks geen alcohol te drinken en beperk het in het weekend tot 1 of 2 drankjes.

Kook meer thuis

Om te zorgen dat je snel die vakantiekilo’s kwijtraakt is het belangrijk om controle te krijgen over wat je eet. En dit kan je het beste doen door zelf thuis je maaltijden te koken. Je weet precies wat er in een maaltijd gaat en de porties stem je zelf af. Want ook al denk je dat je een “gezonde maaltijd” hebt besteld, je weet niet precies wat er in is gedaan. Kies daarom voor pure producten en koop zoveel mogelijk lokale, rijpe producten die de meeste voedingsstoffen bevatten. Hierdoor krijg je sneller een verzadigd gevoel en genoeg energie om te zorgen dat je motor blijft draaien.

Positieve mindset

A positive mind is a positive life. Alles begint met de juiste instelling. Ga niet bij de pakken neerzitten en vertrouw erop dat je die vakantiekilootjes echt wel weer zal kwijtraken. Denk positief en wees niet te streng voor jezelf. Begin met kleine veranderingen en leer jezelf weer gezonde eetgewoontes aan. Zorg voor voldoende ontspanning, want stress is een echte boosdoener wanneer je bezig bent met afvallen.

Wil je meer weten over dit onderwerp? Lees dan ons blog 5 tips voor minder stress

Hou vol!

Last but not least: hou vol! Zorg voor genoeg motivatie en ga bijvoorbeeld samen met een sportbuddy trainen. Zo motiveer je elkaar om naar de gym te gaan. Het is ook handig om een sportapp te downloaden op je smartphone. Deze zal je elke dag stimuleren om te sporten. Met alle tips hierboven weten we zeker dat je vakantiekilo’s met sneeuw voor de zon zullen verdwijnen en je binnen no time weer top fit bent!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang de lekkerste recepten, interessante artikelen en de laatste aanbiedingen direct in je inbox.