Waarom iedereen krachttraining zou moeten doen!

Waarom iedereen krachttraining zou moeten doen!

Road to Marathon! met Jermain Breidel Lezen Waarom iedereen krachttraining zou moeten doen! 4 minuten Volgende Sporten met warm weer! 7 handige tips

Krachttraining heeft voor iedereen voordelen. Wat je doelstelling ook mag zijn, het draagt bij aan je algehele gezondheid. Steeds meer mensen beginnen het nut gelukkig in te zien en komen erachter dat de fabeltjes over dit onderwerp niet kloppen. Zo zou krachttraining iets voor mannen zijn, zou je er als vrouw te breed van worden en zou cardio beter zijn om veel calorieën te verbranden. Maar dat is absoluut niet waar.

Om hier meer duidelijkheid over te creëren zetten we een aantal voordelen van krachttraining op een rijtje. Lees je mee?

Vetverbranding

Zeg maar dag tegen overtollig vet! Wanneer je krachttraining combineert met cardio training dan zal je pas echt calorieën verbranden. Veel mensen denken dat alleen cardio voldoende is, maar de combinatie met krachttraining zal ervoor zorgen dat je de killer body krijgt die je wilt. Een half uurtje krachttraining zorgt al voor een verbranding van minimaal 100 kilocalorieën. Na een training en in rust stand verbranden je spieren daarnaast ook nog calorieën, dus heb je meer spiermassa, dan zal je ook meer verbranden.

Nog een reden dus om je spiermassa te vergroten. Meer weten over dit onderwerp? Lees dan ons blog Cardio in combinatie met krachttraining voor het beste en snelste resultaat

Je lichaam krijgt een mooiere vorm door krachttraining

Je spieren worden door krachttraining sterker waardoor deze ook krachtiger en meer uitgesproken worden. Denk aan mooie ronde billen en strakke armen zonder los vel. Sommigen denken dat krachttraining je er binnen no time uit laat zien als een bodybuilder. Maar we kunnen je gerust stellen, dit zal echt niet gebeuren. Je moet super zwaar en vaak trainen plus daarnaast een zeer streng dieet volgen voordat je zo wordt. Vrouwen hebben daarnaast minder testosteron waardoor dit niet zomaar gebeurd. Dus laat je niet weerhouden en ga lekker aan de slag met gewichten.

Fysiek en mentaal sterker

Van krachttraining wordt je niet alleen fysiek maar ook mentaal sterker. Wanneer je elke week met zwaardere gewichten kunt trainen, geeft je dit mentaal een boost! Door je rug, schouders en billen te trainen zal je niet alleen mooier rechtop gaan lopen, je lijkt hierdoor ook langer en straalt meer zelfvertrouwen uit.

Je eet gezonder!

Krachttraining is een perfecte manier om gezonde gedragsveranderingen toe te passen. Wanneer je eenmaal begint met krachttraining zal je verschillen merken aan je lichaam, je voelt je energieker en je zal eerder behoefte hebben aan gezonde voedingsstoffen die bijdragen aan een goed herstel van je training. Voldoende eten en voldoende macronutriënten binnen krijgen is een essentieel onderdeel wanneer je aan krachttraining doet. Daarnaast bepaalt de voeding niet alleen je groei maar ook je kracht die je kunt leveren tijdens de trainingen.

Je slaapt beter

Krachttraining verbetert je slaapkwaliteit zodat je minder vaak wakker wordt gedurende de nacht en je sneller in slaap valt. De reden hiervan is dat je lichaam je dagritme ondersteunt door de verbetering van je hormoonbalans. Het verlaagt stress (het hormoon cortisol) zodat je gedachten tot rust komen en je minder angsten ervaart.

Krachttraining om af te vallen

Bij krachttraining denken de meeste mensen niet direct aan afvallen. Maar krachttraining is juist een effectieve manier om slanker te worden en om af te vallen. Je verbrandt er een hoop calorieën mee. Je spiermassa vraagt bijvoorbeeld tot wel 10x meer energie om zichzelf in stand te houden dan je vetmassa. Door een goede combinatie van conditie en krachttraining , zal je in no time een positief resultaat zien. Bij conditie training verbrand je tijdens de training calorieën en bij krachttraining tot ver na de training. Perfect dus!

Je algemene gezondheid verbetert

Krachttraining heeft bewezen positieve effecten op je gezondheid. Zo verbeter je hiermee je insuline gevoeligheid, waardoor de kans op diabetes type 2 afneemt. Je botdichtheid neemt toe als je aan krachttraining doet en doordat krachttraining de gezondheid van je hart- en bloedvaten bevordert, verlaag je daarmee de risico’s op hoge bloeddruk en het cholesterolgehalte.

Kijk voor meer interessante artikelen en weetjes hier op onze blog.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang de lekkerste recepten, interessante artikelen en de laatste aanbiedingen direct in je inbox.