Cardio in combinatie met krachttraining voor het beste en snelste resultaat

Cardio in combinatie met krachttraining voor het beste en snelste resultaat

Volhouden die goede voornemens! Lezen Cardio in combinatie met krachttraining voor het beste en snelste resultaat 5 minuten Volgende De 10 procent regel bij Hardlopen - Jermain Breidel

Wanneer je wilt afvallen is fitness onmisbaar. Eerst werd er altijd gedacht dat alleen cardio voldoende zou zijn om het gewenste resultaat te bereiken. Maar dat is niet helemaal waar. Krachttraining is namelijk minstens zo belangrijk en geeft een extra stimulans. Met krachttraining bouw je extra spierweefsel op en dat resulteert in het feit dat je sneller calorieën en vet verbrandt, zelfs wanneer je lichamelijk niet actief bent.

Een ander voordeel van meer spierweefsel is dat het je stofwisseling versnelt. Wanneer je bezig bent om af te vallen is het aan te raden om zowel cardio als krachttraining te doen. Op de sportschool kunnen ze je helpen om het juiste trainingsschema te maken dat bij jouw doelen past.

Kenmerken & voordelen cardiotraining

Met cardio training verbrand je energie, vaak in de vorm van koolhydraten en vetten. Doordat je met cardio training veel calorieën verbrandt, verlies je ook gewicht. Met cardio ontwikkel je niet veel spierweefsel wat je natuurlijk bij krachttraining wel doet. Cardio training heeft ook een positief effect op je bloedvaten. Wanneer je aan cardio training doet, worden je bloedvaten onder een hogere druk gezet, omdat er meer bloed door de aders wordt gepompt. Hierdoor verbetert de kwaliteit van de bloedvaten en vaatwanden en kan het in de toekomst beter de bloeddruk reguleren.

Door sterkere bloedvaten neemt het risico op hart en vaatziekten af. Je hart is sterker en hierdoor is de kans kleiner op een hartaanval of een beroerte. Voorbeelden van cardio training zijn onder andere zwemmen, hardlopen, roeien, touwtjespringen, crosstrainer of fietsen.

Kenmerken & voordelen krachtsport

Heel veel mensen denken bij krachttraining nog steeds alleen aan mannen, bodybuilders of goedgetrainde atleten. Maar dat is allang niet meer het geval. Krachttraining kan een positief effect hebben op iedereen. In het bijzonder voor mensen met gezondheidsproblemen zoals artritis of hartkwalen. Wanneer je regelmatig aan krachttraining doet zorgt dit ervoor dat je een fitter, sterker en strakker lichaam krijgt. Maar dat zijn niet alle voordelen van krachttraining. Na een workout verbrandt je nog tot 48 uur calorieën. Je spierweefsel ontwikkelt zich en dat is positief want iedere kilo spierweefsel verbruikt in rust al 100 kilocalorieën per dag.

Krachttraining heeft ook een positieve invloed op je humeur. Dat komt omdat krachttraining het endorfine niveau in je lichaam verhoogt. Endorfine is een neurotransmitter en het werkt als een natuurlijke feel good drug. Het lichaam maakt de endorfine zelf aan en het verbetert de gemoedstoestand.

Last but not least, krachttraining kan je helpen beter te slapen en iedereen weet dat voldoende slaap ontzettend belangrijk is. Voorbeelden van krachtsport zijn onder andere fitness, gewichtheffen, Crossfit en kettlebel trainingen.

Hoe kan je cardio en krachttraining combineren?

Het verschilt natuurlijk per persoon en wat jouw doel is. Maar er zijn verschillende opties. Je kunt bijvoorbeeld gaan crossfitten, kettlebell training door of bootrampen want hierbij wordt vaak gebruik gemaakt van een combinatie van kracht en cardio oefeningen. Als je liever alleen traint kan je je workout als volgt indelen: Cardio warming up, krachttraining, cardio/cooling down. Onthoud dat je kracht nodig hebt om een oefening zo zwaar mogelijk uit te voeren. Besteed daarom maximaal 10 minuten aan de warming up. Na je krachttraining kun je ervoor kiezen om 15 tot 20 minuten een cardio oefening uit te voeren en daarna nog een korte cooling down.

Ben je klaar met je workout, vergeet dan niet om je lichaam aan te vullen met de juiste voedingsstoffen. Kies bijvoorbeeld voor een eiwitshake. Eiwitshakes helpen het lichaam om spieren te bouwen en te herstellen na inspanning. Perfect voor na het sporten en om jouw trainingsdoelen te ondersteunen.

Let er op dat je de juiste whey of plantaardige proteïne uitkiest. Kies voor een variant die geen geraffineerde suikers en andere chemische toevoegingen bevat die juist afbraak op je lichaam plegen. Daarnaast wordt er bij de meeste merken alleen gekeken naar zo goedkoop mogelijk produceren zonder oog voor de impact op de natuur en de dieren die daarin leven. Gelukkig zijn er echter steeds meer verantwoorde alternatieven op de markt.

Wij als Ekopura hebben als doel hier een positieve verandering te brengen en een sterkere wereld te creëren door middel van onze producten. Wij gebruiken voornamelijk biologische ingrediënten die geproduceerd zijn met respect voor mens, dier en de natuur. Bekijk hier ons assortiment.

Kortom, als je krachttraining combineert met cardio zul je verbaast zijn over het resultaat. En wanneer je dit ook nog eens combineert met gezonde voeding, zul je pas echt verbluffende resultaten zien.

Voor meer interessante artikelen zoals deze bekijk je ons blog.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang de lekkerste recepten, interessante artikelen en de laatste aanbiedingen direct in je inbox.