Eet bewust en voel je energieker! 6 tips.

Eet bewust en voel je energieker! 6 tips.

Eet jij teveel suiker? 7 symptomen om erachter te komen Lezen Eet bewust en voel je energieker! 6 tips. 3 minuten

Gezond en bewust eten; iedereen weet dat het belangrijk is, maar toch hebben we er vaak moeite mee. Goed eten geeft energie, bevat vitamines en mineralen en is lekker. Dus als je eet, eet dan lekker; vers, volwaardig en volkoren. Zet groenten en fruit centraal en kies voor lokale en seizoensgebonden producten, minder vlees en voor verantwoord gevangen of geteelde vis. In dit artikel geven we je een aantal handige tips om bewuster en gezonder te leven! Lees je mee?

Kook zelf

Door zelf te koken, in plaats van een kant en klare maaltijd te kopen, heb je de meeste controle over wat er in je eten verwerkt wordt. Een vuistregel om gezond te eten is dan ook om te allen tijde gevarieerd te eten. Op deze manier krijg je alle benodigde voedingsstoffen binnen die je lichaam nodig heeft.

Kies voor pure producten

Onbewerkt voedsel is ‘the key to results’. Hiermee bedoelen we producten zoals verse groenten, fruit en volkoren granen. Koop zoveel mogelijk lokale, rijpe producten die de meeste voedingsstoffen bevatten en onbewerkt zijn, bij voorkeur van biologische teelt. Hierdoor krijg je sneller een verzadigd gevoel en genoeg energie om te zorgen dat je motor blijft draaien zonder dat je schadelijke stoffen binnenkrijgt.

Lees etiketten

Het is heel erg belangrijk om bewust te worden van wat de fabrikanten allemaal in je eten stoppen. Je zult verbaasd staan aan hoeveel producten extra ingrediënten worden toegevoegd, die niet thuishoren in een gezond voedingspatroon. Zorg daarom dat je je meer verdiept in de etiketten, zodat je precies weet wat je in je lichaam stopt. Wil je meer weten over dit onderwerp? Lees dan ons blog Deze ingrediënten moet je absoluut vermijden in voeding.

Tussendoortjes

3 maaltijden per dag zijn een goede basis om jouw lichaam te voeden met alle voedingsstoffen. Neem daarnaast maximaal 4 keer iets kleins tussendoor, bijvoorbeeld:
  • Rauwkost, zoals kerstomaatjes, komkommer, radijs, bleekselderij en wortel
  • Fruit, zoals banaan, appel, sinaasappel of grapefruit.
  • Ongezouten noten, zoals walnoten, hazelnoten en amandelen. Noten zijn rijk aan vet, maar wel van de goede soort.
  • Een eiwitshake is een goed tussendoortje. Het geeft je een verzadigd gevoel en je kunt er eindeloos mee variëren. Inspiratie nodig? Kijk dan bij onze recepten. 

Vleesvervangers

Eet minder vlees. Je lichaam heeft meer moeite met het verteren van vlees dan met plantaardige voeding. Als je dan toch vlees eet doe dit dan met mate. Twee keer per week een kleine portie biologisch vlees (zo’n 75 gram) is voldoende om de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen. Bovendien is het ook nog eens beter voor de dieren en het milieu.

Het is de combinatie!

Vergeet niet dat, naast je eetschema, beweging ook een groot aandeel heeft in een gezonde levensstijl. Het is de combinatie die jou écht fit houdt. Sport is niet alleen gezond voor het lichaam, maar ook voor de geest. Kies een sport die bij jou past en waar je positieve energie van krijgt. Kortom voeding is de basis voor een gezond en fit lichaam. Wees je bewust van wat je eet en besteed voldoende tijd en aandacht aan je voeding, plan vooruit. Heb je een drukke week? Dan kan meal prepping de perfecte uitkomst bieden!

Lees hier meer over in ons blog De voordelen van meal prepping.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang de lekkerste recepten, interessante artikelen en de laatste aanbiedingen direct in je inbox.