Met deze tips kom je niet onder je workout uit!

Met deze tips kom je niet onder je workout uit!

Wat kan je beter niet doen na het sporten! 5 tips. Lezen Met deze tips kom je niet onder je workout uit! 4 minuten

Met een gezonde dosis motivatie begin je aan een nieuw workout schema. Na een heerlijke zomer merk je toch dat je fitheid wel een boost kan gebruiken. Een goede start gaat je lukken, maar let op! Na de eerste weken zijn je trainingen de normaalste zaak van de wereld geworden en kan je motivatie weer wegzakken. Herkenbaar?

Wij geven je zes tips om je trainingsschema vol te houden, ook wanneer je wat minder tijd hebt, het slecht weer is of simpelweg geen zin hebt. Lees je mee?

Prioriteiten stellen!

Een overvolle agenda en geen tijd om naar de gym te gaan! Dit is een herkenbaar probleem, maar toch is het eenvoudig op te lossen. Het is een kwestie van prioriteiten stellen. Kijk in je agenda wanneer je afspraken hebt en waar je nog tijd vrij kan maken voor je workouts. Block deze in je agenda en beschouw het als vergaderingen die je niet kunt annuleren. Laat je niet verleiden om je workout te skippen en houd je aan je planning.

Laat je niet uit het veld slaan

Soms heb je een offday en dat maakt echt niet uit. Het kan natuurlijk niet altijd super gaan en dat moet geen reden zijn om het helemaal op te geven. Training is nooit een lineair proces waarbij je constant succes ervaart. Soms heb je goede dagen en andere dagen heb je net wat minder energie en gaat het gewoon even wat minder.

Heb je zo’n dag? Probeer dan wel gewoon te gaan. Je zult merken dat je je achteraf beter voelt en meer energie hebt. Mocht je echt een off day hebben kies dan voor een lichtere training. Heb je het gevoel dat je bijna ziek wordt, kies er dan voor om een andere dag te gaan sporten. Één gemiste training zou ook geen reden moeten zijn om meteen je hele schema de deur uit te doen. Zie dit als een extra rustdag, zodat je daarna weer kan knallen. Never give up!

Ga samen trainen

Niets werkt meer motiverend dan samen met je sportbuddy doelen te bepalen en de successen te vieren. Bedenk waar je wilt zijn over 3 maanden. Plan samen sportmoment en herinner elkaar waarom je dit doel hebt. Gaat het even wat minder, help elkaar dan door dit punt heen. Daarnaast werkt een sportbuddy goed omdat je die persoon toch niet in de steek laat als het regent of koud is buiten?

Doorbreek de sleur

Iedere keer dezelfde workout doen, is voor niemand leuk. Het wordt saai en je motivatie kan hierdoor flink afnemen. Het is logisch dat wanneer je werkt aan een langere termijn doelstelling dit een sleur kan worden. Kies daarom voor afwisseling of een uitdagende manier van trainen. Dit kan variëren van een bepaald gewicht te kunnen tillen, een bepaalde oefening onder de knie te krijgen of bijvoorbeeld een bepaalde afstand onafgebroken te kunnen hardlopen. Loop eens richting dat ene apparaat op de sportschool waar je normaal gesproken altijd langsloopt. Heb je geen idee hoe dat ding werkt? No worries, trainers vinden het echt niet erg om oefeningen uit te leggen.

Probeer ook regelmatig iets nieuws, een andere manier van trainen, zoals boksen, crossfit, hitt. Wie weet kom je je nieuwe sport passie wel tegen :)

Sport gear

Hoe leuk is het wanneer je nieuwe sport gear hebt gekocht om deze uit te proberen. Het werkt motiverend, want je krijgt extra veel zin in je volgende work-out. Niet alleen werken een nieuwe outfit, schoenen of andere gadgets motiverend, ze kunnen ook je prestaties een boost geven. Stel jezelf een kleine beloning in het vooruitzicht als je weer een stap verder bent gekomen naar je doelstellingen.

Gezond, lekker en duurzaam eten

Zet groenten en fruit centraal en kies voor lokale en seizoensgebonden producten, voor minder vlees en voor verantwoord gevangen of geteelde vis. Door gezonder en bewuster te eten, krijg je meer energie, slaap je beter en ben je dus veel productiever. Je zult het verschil binnen no time merken en je kan hierdoor makkelijker je doelen behalen en vasthouden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang de lekkerste recepten, interessante artikelen en de laatste aanbiedingen direct in je inbox.