Mis nooit meer een ochtendtraining! 5 tips

Mis nooit meer een ochtendtraining! 5 tips

Mis nooit meer een ochtendtraining. Ok, het is iets vroeger dan je gewend bent, maar het gevoel na een ochtendtraining maakt alles goed. Uit onderzoek blijkt dat 's ochtends sporten goed voor je is. Volg deze vijf tips en je zult nooit meer een ochtendtraining missen. Dus get up en go,go,go!

Zorg dat je sporttas klaar staat

Zet de avond van tevoren vast je sporttas klaar. Want wanneer je om zes uur s’ochtends nog op zoek moet gaan naar je sportspullen, kan dit al een reden genoeg zijn om lekker te blijven liggen.

Eet iets kleins

Op een lege maag kun je niet sporten. Wanneer je gaat trainen is het belangrijk dat je je lichaam voorziet van de juiste soort en hoeveelheid brandstof. Door de juiste voeding te eten kun je het maximale uit je training halen. Eet bijvoorbeeld een gekookt eitje, bakje yoghurt of een banaan. Of kies voor een eiwitshake.

Zoek een sportbuddy!

Het is verleidelijk wanneer je een tijdje fanatiek een paar ochtenden in de week aan het sporten bent, om toch maar een ochtendje over te slaan. Maar als je weet dat je fitness maatje straks in z’n eentje in de sportschool staat, denk je wel twee keer na voordat je de wekker negeert. Dus team up!

Bedenkt hoe het missen van een training voelt

Heb je ooit spijt gehad van een training? Waarschijnlijk is het antwoord ‘nee’. Maar wanneer je een training mistte, baalde je waarschijnlijk wel. Haal dat gevoel terug wanneer je twijfelt om wel of niet te gaan. Dat zal je het laatste duwtje in de rug geven om toch te gaan.

Zorg voor een vast slaapritme

Zodra je gewend bent om vroeg op te staan, ga je vanzelf eerder naar bed. Het is belangrijk om voordat je gaat slapen te ontspannen. Zet een alarm dat 60 minuten voor je naar bed gaat afloopt. Deze 60 minuten gebruik je om te ontspannen. Zet de tv uit, leg je telefoon weg en ontspan. Het doel: je lichaam klaarstomen voor een goede nachtrust.

Wil jij nog meer motivatie om een ochtendmens te worden? Lees dan ook ons blog "5 tips om een écht ochtendmens te worden". Zo mis je nooit meer een ochtendtraining!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang de lekkerste recepten, interessante artikelen en de laatste aanbiedingen direct in je inbox.