Ben jij al summer proof? Er is nog tijd!

Ben jij al summer proof? Er is nog tijd!

Nu de lente is begonnen, komt de zomer ook steeds dichterbij. Tijd om de balans op te maken. Voel jij je nu nog niet helemaal klaar voor een dagje hangen op het strand? Geen paniek! Er is nog tijd. We hebben 6 tips voor je geselecteerd waardoor je straks zeker summer proof bent. Lees je mee?

#1 Kies een realistisch doel

Set a goal! Wat wil je bereiken en in welk tijdsbestek wil je dit bereiken. Want in een kort tijdsbestek trainingsdoelen behalen is tricky business. Ga daarom wel voor een realistisch doel, want je kunt niet in 1 maand 3 broekmaten kleiner verwachten. Zorg dat je op een bewuste en gezonde manier aan je lichaam werkt. Een crashdieet is niet de juiste manier, ga voor het lange termijn doel en stel tussen doelen op.

#2 Wees actief!

Deze tip is vrij voor de hand liggend, maar alle kleine beetjes helpen. Laat het openbaar vervoer, scooter en de auto voor wat het is. Ga lekker met de fiets of lopend. Tegenwoordig heb je heel veel apps die je kunnen helpen en motiveren om een bepaald aantal bewegingen per dag te doen. Zo train je toch elke dag een beetje extra.

#3 Varieer

Blijf gemotiveerd door voldoende afwisseling, zowel qua voeding als qua training. Gooi je maaltijden eens helemaal om, en doe eens een andere workout. Zo voorkom je eentonigheid en blijf je gemotiveerd. Breng voldoende variatie in je training aan om je lichaam optimaal te stimuleren. Vraag of de trainers je helpen met het opzetten van een schema of trainingsprogramma. Zo haal je alles uit je training en behaal je de beste resultaten.

#4 jij bent uniek!

Het heeft geen zin om anderen te kopiëren. Natuurlijk is het leuk om rolmodellen en mensen (of lichamen) als motivatie te hebben, maar dit wil niet zeggen dat je ook precies moet doen wat zij doen. Elk lichaam is anders. Wat voor de ene werkt kan voor de andere minder effectief zijn. Ieder mens is uniek, dus zorg dat je een plan maakt die qua beweging en voeding bij jou past.

#5 Samen sporten

Niets werkt meer motiverend dan samen met je sportbuddy doelen te bepalen en de successen te vieren. De kans dat jullie beide jullie doel halen vergoot aanzienlijk wanneer je samen sport. Je hebt een stok achter de deur en op moeilijke momenten kun je elkaar helpen. Daarnaast is het natuurlijk erg gezellig om met je buddy te sporten.

#6 Vul je voeding aan met de juiste supplementen

Nu je actief aan het sporten bent en goed op je voeding let is het ook handig om eens te kijken naar de supplementen die je kunt nemen als aanvulling op je voeding. Om spiergroei te stimuleren en herstel te bespoedigen kun je proteïne supplementen nemen. Afhankelijk van wat jezelf prettig vindt kun je whey of vegan proteïne nemen.

Omega-3 is vaak ook een goede toevoeging aan je voeding. Omega-3 is goed voor je ogen, hart, hersenen en je spieren. Je wilt er natuurlijk niet alleen goed uitzien maar je ook goed voelen. Zorg wel dat je voor natuurlijke en verantwoorde supplementen kiest.

Wij hebben hier wat suggesties voor je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang de lekkerste recepten, interessante artikelen en de laatste aanbiedingen direct in je inbox.