7 manieren om fit te blijven op vakantie

7 manieren om fit te blijven op vakantie

Heerlijk, de zomervakantie staat weer voor de deur! De zomervakantie is het moment om op reis te gaan en het er eens goed van te nemen. Als je alles goed voorbereid dan kan je gezond en fit blijven terwijl je volop geniet van je vrije tijd. In dit artikel geven we je 7 manieren om fit te blijven op vakantie.

Een van de makkelijkste manieren om fit te blijven tijdens je vakantie is door te verblijven in hotels die sport voorzieningen hebben of waarvan je weet dat zich goede faciliteiten in de buurt bevinden. Maak training een vast onderdeel van je vakantie, want elk beetje helpt. Als je elke dag (een beetje) traint dan maakt het verder niet echt uit of je die cocktail op het strand neemt of 's avonds gewoon eens bestelt wat je lekker vindt (natuurlijk wel met mate) in plaats van de kaart af te struinen naar dat gezonde gerecht. Je bent immers op vakantie, dus geniet!

Ga lopen voor het vliegen

Of je nou een lange of een korte vlucht hebt, op het vliegveld is vaak meer dan genoeg te doen. Ga voor het vliegen even lekker wandelen. Loop langs alle leuke winkels, en kijk of er bijvoorbeeld een speciale exhibitie is. Je zult versteld staan van wat er allemaal te doen is op het vliegveld. Een goede bijkomstigheid; De tijd dat je moet wachten tot je kunt boarden vliegt voorbij en je blijft actief.

Ga fietsen

Zoek uit hoe de voorzieningen voor fietsers zijn geregeld op je vakantiebestemming. De leukste manier om een stad te verkennen is namelijk fietsend of lopend. Huur een fiets en ga er lekker op uit. Zo blijf je niet alleen actief, maar kom je ook nog eens op plekjes waar je normaal niet snel zou komen. Als je liever gaat wandelen kijk dan of er een leuke app is met wandeltours en ga er lekker te voet op uit.

Geniet van de omgeving

Zoek van tevoren uit waar je verblijft en ga op verkenning. Zit er bijvoorbeeld een park dichtbij dan is het heerlijk om daarheen te gaan om te hardlopen en wat fitness oefeningen te doen. Do as the locals do. Zo geniet je nog meer van de plek waar je op vakantie bent. Een nieuwe omgeving kan net zijn wat je nodig hebt om helemaal tot rust te komen.

Probeer nieuwe dingen

Of je nou in het buitenland op vakantie gaat of lekker in eigen land blijft, probeer eens iets nieuws. Wat dacht je van stand-up paddling, (kite) surfen, mountainbiken of misschien wel dansen. Nu heb je tijd dus geniet ervan en leer iets nieuws. Je zult je deze zomer dan altijd herinneren als de zomer waarin je bijvoorbeeld hebt leren surfen.

Plan een actieve vakantie

Plan een vakantie die specifiek op een sportieve activiteit is gericht zoals bijvoorbeeld mountainbiken/fietsen in de bergen, paarrijden op het strand, het bezoeken van een crossfit box of surfen. Er zijn veel aanbieders van actieve vakanties die vaak voor ieder wat wils hebben. Als je zo'n vakantie boekt dan hoef jij je alleen maar zorgen te maken over het genieten van de vakantie, de rest wordt voor je geregeld.

Neem gezonde snacks mee

Denk voor je reis goed na over je voeding. Je kunt gezonde dingen zoals je proteine shakes, bars etc. meenemen op je vakantie. Tijdens je vakantie kun je deze dan bij je houden en kun je in plaats van een ongezonde snack na het trainen of tijdens een uitje kiezen voor een healthy snack. Als je dan gaat zitten voor de lunch is het makkelijker om een gezonde keuze te maken.

Veel water

Zorg dat je gehydrateerd blijft terwijl je aan het genieten bent. Voldoende water drinken in zomer zorgt voor een gezonde en gelanceerde body & mind.

Kortom, als je sport als een onderdeel van je vakantie inplant dan kom je vol energie terug en is het makkelijker om dat gezonde moment weer door te trekken in je dagelijkse routine.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang de lekkerste recepten, interessante artikelen en de laatste aanbiedingen direct in je inbox.