NIEUW: Vegan Omega 3 DHA + EPA

NIEUW: Vegan Omega 3 DHA + EPA

Het duurzame alternatief voor visolie

We richten ons bij Ekopura altijd op schone, gezonde en duurzame voedingssupplementen die zowel bijdragen aan de gezondheid van de mens als de natuur. Na maanden van ontwikkeling hebben we nu een nieuw product voor je waar door velen van jullie al naar gevraagd is. Naast onze bestaande Omega 3 DHA voegen we nu ook een Vegan Omega 3 EPA+DHA toe aan het assortiment.

Je leest hier waarom dit product de perfecte toevoeging is aan ons assortiment.

EPA (eicosapentaeenzuur) & DHA (docosahexaeenzuur)

EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur) zijn beide meervoudig onverzadigde omega-3-vetzuren die te vinden zijn in vissen, specifieke soorten algen en bepaalde planten. Het menselijk lichaam heeft EPA en DHA nodig voor een goede ontwikkeling en om goed te functioneren.

Er zijn meer dan 40.000 onderzoeken gepubliceerd over EPA en DHA, waaronder vele klinische onderzoeken. De meerderheid van deze onderzoeken ondersteunt de consumptie van Omega-3 voor algemeen welzijn. Het is goed voor de hart-en-vaat-functie, de hersenfunctie, het zicht, en visie en hersenontwikkeling bij zuigelingen.

De aanbevolen inname, die wordt ondersteund door regeringen en wetenschappelijke instanties over de hele wereld, is om minimaal 250mg EPA en DHA per dag te consumeren voor de algehele gezondheid. Voor specifieke levensfasen of omstandigheden kunnen deze hoeveelheden hoger zijn. In 2016 is er een onderzoek gedaan naar de Omega-3 Index. Dit is het gecombineerde percentage Omega-3 EPA en DHA in de membranen van rode bloedcellen. Uit deze studie bleek dat ongeveer 80% van de volwassenen over de hele wereld aanzienlijk minder EPA en DHA consumeert dan wordt aanbevolen.

Welke Omega 3 moet ik nemen, DHA of de nieuwe EPA+DHA?

Het ligt er helemaal aan wat jouw doel is met het nemen van Omega 3. Zo is Omega 3 DHA goed voor onderhoud van de hersenen en de ogen bij volwassenen en voor de ontwikkeling van de hersenen en ogen bij ongeboren en pasgeboren baby's.

Omega 3 EPA is daarnaast goed voor het functioneren van het hart en vaatstelsel. wil je alle voordelen van Omega 3 benutten dan raden wij aan Omega 3 DHA+EPA te gebruiken.

Ben je zwanger of geef je borstvoeding dan is de beste oplossing om zowel de Omega 3 DHA als de Omega 3 DHA+EPA te nemen. Dit geldt ook voor mensen die te weinig Omega 3 binnenkrijgen via het normale dieet zoals veganisten.

Algenolie vs. Visolie

Wie geen vis kan of wil eten, voorkomt een tekort aan Omega 3 met Ekopura Vegan Omega 3 Algenolie. Algenolie heeft dezelfde kracht als visolie omdat algen de natuurlijke bron zijn van Omega 3 waaruit de vissen het ook halen. Door Omega 3 uit algen te gebruiken voorkom je overbevissing en daarmee verwoesting van de oceanen.

Ekopura algenolie wordt gemaakt van gekweekte algen. Daarom kunnen we garanderen dat de olie 100% puur is en vrij van vervuiling en verontreinigingen. Onze capsules zijn gemaakt van zeewier, niet van gelatine.

Stop Overbevissing

Ongeveer 25% van de wereldwijde visvangst gaat naar de productie van Omega 3 visolie. Veel vis en andere diersoorten worden met uitsterven bedreigd en komen in de visnetten terecht. Het ecosysteem van de aarde staat daardoor enorm onder druk met desastreuze gevolgen.

Met Ekopura Vegan Omega 3 red je het leven van 30 vissen per verpakking. Er zijn namelijk ongeveer 30 vissen nodig om dezelfde hoeveelheid omega 3 visolie te kunnen fabriceren. Stop overbevissing en haal je Omega 3 uit algen.

Ekopura Vegan Omega 3 EPA + DHA

Je kunt de productpagina met alle technische details van onze nieuwe Omega 3 EPA + DHA hier vinden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang de lekkerste recepten, interessante artikelen en de laatste aanbiedingen direct in je inbox.