5 REDENEN WAAROM JE NU MOET OVERSTAPPEN OP VEGAN OMEGA 3!

5 REDENEN WAAROM JE NU MOET OVERSTAPPEN OP VEGAN OMEGA 3!

Een vegan dieet en spieren opbouwen, kan dat? Lezen 5 REDENEN WAAROM JE NU MOET OVERSTAPPEN OP VEGAN OMEGA 3! 5 minuten Volgende Omega 3 tijdens de zwangerschap: wat je moet weten

Als je je ooit hebt afgevraagd hoe slecht het eten van vis is voor de zee en voor jezelf: in de nieuwe Netflix-documentaire Seaspiracy neemt regisseur Ali Tabrizi ons mee op reis en legt hij uit hoe de commerciële visserij zeedieren vernietigt - en wat er zal gebeuren als we doorgaan met het consumeren vis. Seaspiracy gaat onder de oppervlakte om de wreedheid en misinformatie te onthullen die dagelijks in de wereldwijde visserijsector voorkomt. In dit artikel hebben we 5 redenen verzameld waarom je nu zou moeten overstappen op vegan Omega 3! Gebaseerd op de feiten uiteengezet in Seaspiracy.

1. "Duurzaam" vis vangen voor voedsel bestaat niet.

We kennen allemaal de ‘misleidende’ labels voor duurzame visserij die veel bedrijven gebruiken om consumenten te laten geloven dat het doden van bepaalde soorten vis duurzaam is. Een goed voorbeeld is de zalmkwekerij. Deze industrie in Schotland produceert naar schatting elk jaar dezelfde hoeveelheid organisch afval als de hele Schotse bevolking. Toch wordt de vis die deze kwekerijen verkopen op de markt gebracht en als ‘duurzaam’ bestempeld.

‘’Commercial fishing is even more damaging than oil spills—the fishing industry in the Gulf of Mexico destroyed more animals in a single day than the largest oil spill in history, Deepwater Horizon, did in months.’’

Feit is dat er niet eens een definitie is die is overeengekomen voor de term duurzaam onder natuurbeschermingsgroepen. Dit betekent dat deze ‘duurzame’ labels vrijwel geen betekenis hebben.

2. Vissen hebben gevoelens als angst en pijn

Vissen zijn individuen met een unieke persoonlijkheid en vooral het verlangen om te leven. Hoewel ze geen emoties kunnen uiten kunnen vissen angst en pijn voelen op dezelfde manier als mensen.

Wanneer commerciële vissersschepen de vis uit hun leefgebied halen, samengeperst in enorme netten die hun ingewanden vaak doen scheuren, maken vissen waarschijnlijk een angstaanjagende reis naar de oppervlakte. Als ze levend aan de oppervlakte komen, worden hun kieuwen vaak doorgesneden en worden ze in een ruim gegooid om dood te bloeden, of op ijs gegooid om te bevriezen en / of langzaam te stikken.

3. In minder dan 30 jaar zullen de oceanen verwoest zijn als de visserij op hetzelfde tempo doorgaat

Schokkend toch? Als we nu geen actie ondernemen, zullen onze oceanen in 2048 zo goed als leeg zijn. Vis is van het allergrootste belang bij het in stand houden van het ecosysteem van de oceaan. Zonder vissen zullen koraalriffen, haaien, dolfijnen, walvissen en vogels - verhongeren. We kunnen hier een einde aan maken als we stoppen met het steunen van de hebzuchtige en wrede visserijsector.

4. "Dolfijnveilig" is nooit echt dolfijnveilig

"Dolphin Safe" -labels op tonijnblikken zien er geweldig uit en zorgen ervoor dat mensen zich beter voelen maar ze zijn waardeloos en misleidend. Naar schatting worden jaarlijks 300.000 dolfijnen en walvissen gedood nadat ze in visnetten zijn gevangen. Erger nog is dat in sommige gebieden de vispopulatie zo snel is afgenomen dat vissers dolfijnen beschouwen als concurrentie en daarom routinematig complete groepen dolfijnen afslachten. Hoe weet je zeker dat de dingen die je eet de veiligheid van dieren niet in gevaar brengen? Maak bewust een beslissing over het aantal keren per week dat je iets eet, of nog makkelijker om veganistisch te worden. Het is heel simpel!

5. Er wordt geschat dat elk jaar 250.000 zeeschildpadden worden gevangen, verwond of gedood door de visindustrie (in de VS alleen)

We hebben allemaal de hartverscheurende video's gezien van zeeschildpadden met rietjes in hun neus. Deze video's hebben ertoe geleid dat veel mensen en restaurants zijn overgestapt op papieren rietjes of helemaal geen rietjes meer gebruiken. Begrijp ons niet verkeerd, dat is een goede zaak, maar als we eerlijk naar de cijfers kijken heeft dit een kleine impact op het echte probleem. Geschat wordt dat plastic rietjes jaarlijks 1000 schildpadden doden, maar alleen al in de Verenigde Staten wordt geschat dat vissersvaartuigen elk jaar 250.000 zeeschildpadden vangen, verwonden of doden. Plastic rietjes zijn goed voor 0,03% van het totale plastic in de oceaan, terwijl 46% van de Great Pacific Garbage Patch bestaat uit achtergelaten visnetten.

6. Hoe je er ook naar kijkt er is geen rechtvaardiging voor het eten van vis

Je hebt nu gelezen dat het eten van vis schadelijk is voor zeedieren, het milieu en jezelf. De vis die je eet bevat waarschijnlijk zware metalen, plastic, dioxines en andere gifstoffen. Maar er wordt toch gezegd dat vis goed is voor omega-3-vetzuren? Als er één ding voor eens en voor altijd duidelijk moet zijn: het zijn niet de vissen die omega 3 maken. Vissen halen hun omega-3 vetzuren uit de algencellen die ze eten - wat betekent dat we zelf de noodzakelijke veganistische omega 3 kunnen krijgen door algenoliesupplementen te nemen of door verrijkte veganistische visproducten te eten. Waarom dus niet overstappen op vegan Omega 3!

“I realized the single best thing I could do every single day to protect the ocean and the marine life I loved, is to simply not eat them.” —Ali Tabrizi, Seaspiracy director

Als je Seaspiracy nog niet hebt gezien, raden we je ten zeerste aan om de documentaire op Netflix te bekijken, en als je ervan overtuigd bent dat overstappen op vegan Omega 3 de juiste keuze is kijk dan hier op onze website.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang de lekkerste recepten, interessante artikelen en de laatste aanbiedingen direct in je inbox.