De kracht van Caseïne!

De kracht van Caseïne!

Caseïne is erg populair en dat is niet voor niets. Caseïne proteïne staat ook wel bekend als slaap eiwit of langzame eiwitten. Gedurende een periode tot wel 7 uur lang, kan caseïne een evenwichtige hoeveelheid aminozuren afgeven en dit is anders dan bij andere soorten proteïne. Wanneer je regelmatig traint is het belangrijk je lichaam zo constant mogelijk te voorzien van eiwitten en aminozuren. In dit artikel bespreken we de kracht van Caseïne en we hebben daarnaast 2 heerlijke recepten met caseïne voor je geselecteerd. Lees snel verder.

Wat is caseïne?

Zowel caseïne als whey wordt uit koemelk gewonnen. In totaal bevat koemelk 3% eiwit. Daarvan is 80% caseïne en 20% wei-eiwit. Caseïne en wei bevatten alle negen essentiële aminozuren, die je lichaam niet zelf kan maken maar wel nodig heeft. Eiwitten zijn bouwstoffen voor het lichaam en zijn essentieel voor het opbouwen of in stand houden van spiermassa. Omdat caseïne in melkeiwit zit, zit het automatisch ook in veel andere producten Denk hierbij aan yoghurt, kwark, kaas, verschillende soorten bakkerijproducten en ook in babyvoeding.

Langzame eiwitten

Zoals we hierboven al hebben aangegeven, is het grote voordeel van caseïne dat het langzamer door het lichaam wordt opgenomen dan wei. Daardoor heeft het lichaam na de inname van melk of andere zuivel tot zeven uur lang een stabiel verhoogde aminozuurspiegel. Caseïne bevat ook een ingewikkelde structuur die calcium en fosfaat als het ware vasthoudt. Het lichaam kan hierdoor deze mineralen makkelijker opnemen.

Calorie verbranding

Het is belangrijk om te weten dat ons lichaam best wat moeite moet doen om caseïne proteïne op te nemen. Het zorgt ervoor dat je lichaam hard moet werken en daardoor calorieën verbrandt en het metabolisme verhoogt. Daarnaast zorgt caseïne ook voor een verzadigd gevoel wat een groot voordeel is omdat je daarmee het risico op onnodig snacken verkleint. Bovenop deze factoren is caseïne ook laag in calorieën en heeft het een extreem laag vetgehalte.

Goed voor je tanden, spierkracht en afvallen

Maar dat is nog niet alles. Caseïne heeft nog meer voordelen. Caseïne is goed voor de tanden, het helpt je spierkracht op te bouwen, het verlaagt je hersteltijd en het helpt je bij het afvallen! En dat is natuurlijk perfect wanneer je die winterkilootjes wilt kwijtraken.

Hoe gebruik je caseïne?

Als je de caseïne snel tot je wilt nemen dan kun je het mixen met melk of water voor een snelle shake. Als je geen fan bent van shakes dan kun je ook verschillende baksels maken met caseïne. Bijvoorbeeld proteïne bars, muffins, koekjes etc. voor een gezonde bite in de avonduren/voor het naar bed gaan. Je kunt ‘’gezonde’’ versies van je favoriete snacks maken die gedurende de nacht voor een langere tijd eiwitten en aminozuren aan je lichaam afgeven. Deze zullen je in staat stellen om je sport doelstellingen sneller te behalen.

Ga voor biologische caseïne!

De gangbare caseïne proteïnes op de markt maken veelal gebruik van misleidende informatie, kunstmatige toevoegingen, smaakstoffen en kleurstoffen. Ekopura kiest er echter voor om een eerlijk, schoon en puur eiwitproduct aan te bieden. Ekopura Organic Casein is 100% natuurlijk, bevordert het immuunsysteem, bevat alle essentiële aminozuren en zit boordevol antioxidanten. Het product is biologisch gecertificeerd (Skal) volgens de strenge Europese richtlijnen die hiervoor gelden. Daarnaast is onze caseïne afkomstig van koeien met een goed leven, vrij grazend en grasgevoerd.

Recept 1: Caseïne proteïne fluff met aardbeien, frambozen en blauwe bessen

Lente proteine fluff met vers fruit Dit recept voor frisse proteïne fluff is heerlijk. Zeker op een mooie lentedag zal dit de perfecte treat zijn en het is ook nog eens super makkelijk te maken. Enjoy!

Wat heb je nodig:

 • bevroren frambozen (diepvriesfruit)
 • bevroren aardbeien
 • bevroren blauw bessen
 • 1 scoop Ekopura Organic Casein
 • Toppings: Vers fruit

Bereiding

 • Crush het bevroren fruit in een blender tot een fijn poeder.
 • Voeg vervolgens de caseïne en melk toe en blend tot een romig mengsel.
 • Klop het geheel voor minimaal 3 minuten tot een luchtige massa met een elektrische mixer. Maak het af met wat vers fruit en smullen maar!

Recept 2: Chocolade Fluff

Chocolade proteine fluff Voor de échte chocolade lovers is dit chocolade fluff recept een echte traktatie. Niet alleen is het een gezond tussendoortje of dessert, deze fluff is ook nog een ontzettend lekker.

Wat heb je nodig

 • 225 gram bevroren aardbeien
 • 1 scoop Ekopura Organic Casein proteïne
 • 200 ml biologische chocolademelk
 • 50 gram cacao poeder
 • hazelnoten
 • cacao nibs

Bereiding

 • Crush het bevroren fruit in een blender tot een fijn poeder.
 • Voeg vervolgens de caseïne en melk toe en blend tot een romig mengsel.
 • Klop het geheel voor minimaal 3 minuten tot een luchtige massa met een elektrische mixer. Maak het af met hazelnoten, amandelen, cacao nibs en smullen maar!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang de lekkerste recepten, interessante artikelen en de laatste aanbiedingen direct in je inbox.