5 voordelen om Caseïne toe te voegen in jouw voedingsschema

5 voordelen om Caseïne toe te voegen in jouw voedingsschema

5 tips om een écht ochtendmens te worden Lezen 5 voordelen om Caseïne toe te voegen in jouw voedingsschema 4 minuten Volgende Het belang van Omega 3

Als fanatieke sporter is het is belangrijk om dagelijks genoeg kwalitatief goede eiwitten binnen te krijgen. Je hebt voldoende eiwitten nodig om je spieren te laten herstellen en groeien. Wanneer je voor het slapen gaan wat extra eiwitten in wilt nemen, is caseïne eiwit een zeer goede optie. Maar waarom is juist caseïne voor het slapen zo nuttig? En welke voordelen heeft caseïne nog meer? In dit artikel hebben we 5 redenen geselecteerd om caseïne vandaag nog toe te voegen aan jouw voedingsschema. Lees je mee?

Wat is caseïne?

Zowel caseïne als whey wordt uit koemelk gewonnen. In totaal bevat koemelk 3% eiwit. Daarvan is 80% caseïne en 20% wei-eiwit. Beide eiwitten bevatten alle negen essentiële aminozuren, die je lichaam niet zelf kan aanmaken maar wel nodig heeft om goed te functioneren. Eiwitten zijn bouwstoffen voor het lichaam en zijn essentieel voor het opbouwen of in stand houden van spiermassa. Omdat caseïne in melkeiwit zit, kan je het ook terugvinden in veel andere producten Denk hierbij aan yoghurt, kwark, kaas, verschillende soorten bakkerijproducten en ook in babyvoeding.

Spieropbouw in je slaap

De meeste mensen denken dat je vooral veel moet trainen om meer spieren te kweken. En natuurlijk klopt het dat trainen belangrijk is voor spiergroei, maar je voeding is net zo belangrijk. Voldoende nachtrust zorgt er daarnaast voor dat je hormoonspiegel optimale spiergroei mogelijk maakt. Daarom is caseïne eiwit de perfecte oplossing om voor het slapen te nemen. Het doet er zo’n 7 uur over om door het lichaam opgenomen te worden. Dat betekent dat je lichaam vrijwel de hele nacht beschikking heeft tot eiwitten voor optimaal spierherstel.

Helpt bij het afvallen

Caseïne kan je ondersteunen bij het afvallen. Het geeft een verzadigd gevoel waardoor je minder snel trek krijgt. Zo verklein je de kans dat je afwijkt van je voedingsschema. Daarnaast bevat caseïne ook nog eens weinig calorieën en heeft het een erg laag vetgehalte. Win win situatie toch?!

Het helpt je spierkracht op te bouwen en verlaagt je hersteltijd

Je zou denken dat je spieren meteen al zullen groeien vanaf het moment dat je naar de sportschool gaat. Echter is voeding en dieet hierbij de doorslaggevende factor. Training en voeding gaan namelijk hand in hand. Zonder de juiste voeding zal je niet de gewenste resultaten behalen. Studies hebben aangetoond dat caseïne proteïne een positieve invloed heeft op spierherstel, spiergroei en spierbehoud. Het is hier een bijzonder goed supplement voor. Na een training zijn je spieren beschadigd. Ons lichaam gebruikt dan proteïne en aminozuren om de spieren te herstellen en sterker te maken dan voorheen.

Betere gebitsgezondheid

Zoals ook bij andere melkproducten geldt zal caseïne voor een verbeterde gebitsgezondheid zorgen. Studies hebben aangetoond dat het de potentie heeft om je tanden te versterken en ze te beschermen tegen erosie en beschadigingen dankzij het feit dat caseïne, calcium fosfaat bevat.

Hoe consumeer je caseïne?

De snelste manier om caseïne tot je te nemen is om een shake te maken. Dit kun je doen door caseïne te mixen met melk of water. Ben je niet zo gek op shakes? Ga dan lekker kokkerellen, want met caseïne kun je verschillende baksels maken. Bijvoorbeeld proteïne bars, muffins of koekjes. Perfect voor een gezonde snack in de avonduren voor het naar bed gaan.

Je kunt met caseïne ‘’gezonde’’ versies van je favoriete snacks maken. Als je die neemt voor het slapen zullen ze gedurende de nacht voor een langere tijd eiwitten en aminozuren aan je lichaam afgeven. Deze zullen je in staat stellen om je sport doelstellingen sneller te behalen.

Een andere manier om caseïne te consumeren kan door middel van een ‘Protein Fluff’. Op onze website hebben we verschillende recepten voor de lekkerste Protein Fluff.

Neem hier snel een kijkje naar de details van onze biologische caseïne.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang de lekkerste recepten, interessante artikelen en de laatste aanbiedingen direct in je inbox.