5 tips om een écht ochtendmens te worden

5 tips om een écht ochtendmens te worden

Het kan soms knap lastig zijn om je bed uit te komen! Het is donker, koud en het liefst draai je je nog snel even om. Sommige mensen hebben drie koppen koffie nodig voordat er een zinnig woord uit hun mond komt en de ander springt vol energie zijn bed uit. Voor de mensen die het wat lastiger vinden om in de ochtend hun bed uit te komen, hebben we 5 tips geselecteerd die je zullen helpen om een écht ochtendmens te worden. Lees je mee?

Zet de wekker aan de andere kant van de slaapkamer

Voorkom dat je de snoozeknop indrukt door je wekker aan de andere kant van de kamer te plaatsen. Hierdoor ben je genoodzaakt om je bed uit te komen. Want geef toe, niets is zo vervelend wanneer je alarm afgaat en je er nét niet bij kan. Tip! Om dit ochtendritueel iets aangenamer te maken. Vermijd een heel vervelend geluid en kies in plaats daarvan een liedje van je favoriete artiest.

Telefoon en tablet buiten bereik

Zorg ervoor dat de impulsen die je wakker houden zo min mogelijk aanwezig zijn. Daarom is het aan te raden om je telefoon en tablet uit het zicht te leggen en op nachtmodus te zetten. Of beter nog: zet ze een uur voordat je van plan bent te gaan slapen uit en zet ook eventuele lampjes van apparaten in je kamer uit. Het zijn dit soort licht en lampjes die je melatonine-niveau beïnvloeden, en juist dat hormoon reguleert je slaapcyclus.

Bedtijd

De reden dat je niet zo goed kan opstaan ’s morgens, is waarschijnlijk omdat je nog niet helemaal uitgeslapen bent. Slaap is niet alleen goed voor je gezondheid, het is ook essentieel voor spiergroei en spierherstel na het trainen of spierbehoud tijdens het afvallen. Zorg dat je iedere nacht minimaal 7 uur slaapt, zodat je de volgende morgen fris en fruitig wakker wordt. Ga iets eerder naar bed om te kijken of het verschil maakt 's ochtends bij het opstaan.

Zorg voor een goed ontbijt

Maak een kom havermout, een proteïne smoothie of een bakje yoghurt met muesli en vers fruit. Des te eerder je ’s ochtends wat gezonds eet, des te sneller je echt energie krijgt. Sla de suikerrijke cornflakes, wafels en bagels over. In plaats daarvan kun je gezonde vetten zoals avocado, kokosnoot en eieren in je ontbijt verwerken. Ook groenten zoals boerenkool, spinazie en courgette zijn belangrijk. Deze krachtige groenten geven je energie een boost en voorzien je lichaam van de juiste brandstof. Inspiratie nodig voor een gezond ontbijt? Kijk dan snel bij onze recepten.

Vroege work-out

Door in de ochtend te sporten open je direct een pot met energie. Omdat je in de ochtend actief bent, ben je gedurende de dag scherper en fitter. Is de sportschool nog een stap te ver voor je? Rol dan een matje uit op je kamer en doe een paar simpele pilates of yoga oefeningen.

Transformeer jezelf van een nachtuil in een early bird. Meer weten over dit onderwerp? Lees dan ons blog 6 voordelen om in de ochtend te sporten.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang de lekkerste recepten, interessante artikelen en de laatste aanbiedingen direct in je inbox.