6 Tips voor spieropbouw

6 Tips voor spieropbouw

Tips voor spieropbouw: De lente is begonnen! Nog een paar maanden en onze beachbody moet weer ready zijn. Tijd om de spieren eens extra te trainen. Naast dat veel sporten een must is, is gezonde voeding net zo belangrijk! Hieronder enkele tips voor spieropbouw en voeding.

Het begint in de sportschool

Iedereen weet dat je met alleen het stofzuigen van je woonkamer niet in shape komt. Ga daarom naar de sportschool en ga aan de slag met gewichten! Met krachttraining verbrand je niet alleen calorieën tijdens de training, maar zelfs tot geruime tijd daarna. Wil je weten wat de voordelen zijn van krachttraining? Hierover meer in een volgend artikel.

Train je op de juiste manier?

Zoek een trainer die je op weg kan helpen met de juiste oefeningen en een correcte uitvoering. Het is namelijk ontzettend belangrijk om op de juiste manier te trainen, want je kan nog zoveel fitness oefeningen uitvoeren als je wilt, als je het niet op de juiste manier doet zal je nooit resultaat boeken. Daarnaast is het ook belangrijk om blessures te voorkomen.

Wissel je trainingen af

Wanneer je net start met fitness heb je vaker spierpijn dan daarna. Dit komt omdat het nog nieuw is voor je spierweefsel. Wat je eigenlijk doet bij fitness is het overbelasten van je spieren waardoor er kleine spierscheurtjes ontstaan die zich daarna sterker en in een grotere omvang herstellen. Wanneer je iedere keer dezelfde oefeningen doet zullen de spieren zich aanpassen aan die specifieke oefeningen en daardoor minder gestimuleerd worden. Verras daarom telkens je lichaam door verschillende spiergroepen aan te pakken met telkens gevarieerde oefeningen. Hierdoor ontwikkel je snellere spiergroei verdeeld over je gehele lichaam en het trainen wordt er nog leuker en gevarieerder door ook.

Herstel voeding

Na het sporten is herstelvoeding erg belangrijk. Je lichaam heeft koolhydraten en eiwitten nodig. Eet daarom gezond en zorg dat je lichaam de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt. Met koolhydraten vul je je energievoorraden weer aan en ga je vermoeidheid tegen. De eiwitten zijn noodzakelijk voor herstel en opbouw van de spieren zodat je eventuele spierpijn kunt voorkomen of verminderen. Op onze blog hebben wij verschillende artikelen staan die hier aandacht aan besteden.

Neem voldoende rust tussen trainingen

Het is ontzettend belangrijk om voldoende rust te nemen tussen de trainingen door. Je spieren hebben rust nodig om te herstellen en te groeien. Vaak worden spieren eerst een klein beetje afgebroken, waarna ze tijdens de rustperiode sterk aangroeien en uiteindelijk sterker zijn dan voorafgaand aan een training. Wanneer je de spieren niet voldoende rust zou geven, zou dit ertoe kunnen leiden dat je spieren extra beschadigd worden en zo juist afbreken in plaats groeien.

Eiwitshake

Eiwitten zijn essentieel voor de aanmaak van spierweefsel. Wanneer je veel sport heeft je lichaam ook behoefte aan meer eiwitten. Want als het lichaam onvoldoende eiwitten uit voedsel binnenkrijgt, zal het eiwitten uit de spieren gaan gebruiken om het tekort aan te vullen en dit gaat ten kosten van de spiermassa. Daarom is een eiwitshake de uitkomst om aan je dagelijkse eiwitbehoefte te komen.

Let wel op! Er zijn verschillende soorten proteïne te koop. Veel whey proteïnes bevatten bestanddelen zoals GMO’s, kunstmatige smaakstoffen, kleurstoffen, geraffineerde suikers en andere ongezonde toevoegingen die volgens ons niet thuis horen in een gezond en gebalanceerd dieet. Daarnaast is er in het productieproces weinig aandacht voor het welzijn van de dieren en het milieu.

Het bovengenoemde is exact de reden dat we begonnen zijn met de ontwikkeling van onze producten. Ekopura werkt enkel en alleen met pure, gezonde en biologische ingrediënten. Het resultaat: proteïne die vrij is van kunstmatige en onnodige toevoegingen en die goed is voor mens dier en milieu.

Wil je meer weten over onze producten? Klik dan hier.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang de lekkerste recepten, interessante artikelen en de laatste aanbiedingen direct in je inbox.