Hoe bak je met vegan proteïne poeder? 5 tips voor de lekkerste baksels!

Vegan granola bars

Bakken met Ekopura vegan proteïne is een geweldige manier om te experimenteren in de keuken, vooral als je op zoek bent naar alternatieven voor traditioneel tarwemeel. Op onze website staan verschillende recepten waar we onze vegan proteïne in hebben verwerkt. Lekker en makkelijk te maken.

Elk recept is anders, dus het kan soms best even experimenteren zijn voordat het recept precies is zoals jij het lekker vindt. We hebben 5 tips geselecteerd om je op weg te helpen.

5 tips!

1. Vegan proteïne poeder kun je in heel veel verschillende zoete gerechten verwerken. Denk hierbij aan pannenkoeken, koekjes, brownies of bijvoorbeeld in bananenbrood. Ga in het begin lekker experimenteren met de verschillende vegan varianten. Want je kunt elk recept naar eigen smaak maken.

2. Wat heel belangrijk is, is om het vet in het recept niet te vervangen door vet vrije alternatieven (bijvoorbeeld appelmoes). Het beetje vet wat hierin verwerkt is zal ervoor zorgen dat je gerecht niet uitdroogt en lekker smeuïg blijft. Want niemand houdt van droge pannenkoeken!

3. Heb je al eerder een keer met vegan proteïne poeder gebakken en vond je de structuur te dik? Dit kan je oplossen door een extra schep bakpoeder en baksoda toe te voegen. Vegan proteïne is namelijk qua structuur dikker dan meel. Door deze ingrediënten extra toe te voegen blijft het beslag luchtig.

4. Wanneer je de ingrediënten aan het mixen bent, zorg dat je dit niet teveel doet. Vegan proteïne is dikker dan meel en als je het teveel mixt zal het beslag klonterig worden en dat wil je natuurlijk niet. Probeer alleen te mixen tot alle ingrediënten door elkaar zitten.

5. Last but not least! Zorg dat je gerechten met vegan proteïne poeder niet overbakt. De smaak en structuur zal hierdoor veranderen en dat is zonde van alle moeite die je erin hebt gestopt. Ben je lekkere vegan muffins aan het bakken, zorg dan dat je regelmatig de oven checkt zodat je zeker weet dat je de muffins er op tijd uithaalt.

Ben je klaar om te gaan bakken met vegan proteïne poeder? Probeer dan één van de onderstaande recepten.

Vegan chocolade muffins

Vegan chocolade muffins

Vegan chocolade muffins

Wortel protein bliss balls

Ekopura Pre-workout snack proteine bliss balls_bars]

Proteine bliss balls bars

Vegan pancakes

Vegan recepten

Vegan pancakes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *