Kennis
Geplaatst in

Goede voornemens…. Hoe houd jij ze vol?

Goede voornemens…. Hoe houd jij ze vol?
Geplaatst in

Goede voornemens…. Hoe houd jij ze vol? Het nieuwe jaar is alweer een paar weken aan de gang. De reclames om gezonder en fitter 2017 te starten vliegen je om je oren. Toch zijn er maar weinig mensen die hun goede gezonde voornemens ook echt uitvoeren of vasthouden. Hoe komt dat toch?

Eigenlijk is het heel simpel…. De lat wordt veel te hoog gelegd. Met deze handige tips, ben je één van de weinige die WEL dit jaar zijn goede GEZONDE voornemens behoud.

Maak een stappenplan
Zonder plan ben je nergens. Daarom is het verstandig om een concreet stappenplan te hebben en je hier ook ten alle tijden aan te houden. Is het voor jou lastig om je te motiveren om een aantal keer per week naar de sportschool te gaan? Plan dan een wekelijkste sportsessie in met je sportbuddy. Dit is niet alleen een stok achter de deur, het maakt het sporten ook gelijk een stuk leuker.

Train niet te fanatiek     
De meeste mensen gaan als een speer van start. Elke dag hardlopen of elke dag naar de sportschool. Je lichaam heeft echter ook rust nodig om te kunnen herstellen. Doe je dit niet, dan heb je grote kans op blessures en dan ben je nog langer uit de running. Gun je lijf ook die rust!

Geef niet op!
Als het één of twee dagen niet is gelukt om je nieuwe voornemens uit te voeren, betekent het niet meteen dat je hebt gefaald. Geen zorgen. Veel mensen denken dat nieuwjaar voornemens nutteloos zijn, maar ze kunnen écht werken. Gewoon door blijven gaan.

Werk met een beloning
Stel jezelf een kleine beloning in het vooruitzicht als je weer een stapje verder bent gekomen naar je doelstellingen Hou je dat sporten al een maand twee keer per week vol? Gun jezelf een nieuwe sportoutfit. Dit werkt motiverend en omdat je al een maand zo goed bezig bent, ben je er inmiddels (waarschijnlijk) ook aan gewend.

Vermijd stress
Zorg ervoor dat je zo min mogelijk last hebt van stress. Mensen met chronische stress hebben namelijk een grotere kans om overgewicht te krijgen. Wie te vaak te veel van het stresshormoon cortisol aanmaakt, krijgt ‘snacktrek’, gaat eten en dat vet zet zich vast op je buik.

Gezond, lekker en duurzaam eten
Zet groenten en fruit centraal en kies voor lokale en seizoensgebonden producten, voor minder vlees en voor verantwoord gevangen of geteelde vis. Door gezonder en bewuster te eten, krijg je meer energie, slaap je beter en ben je dus veel productiever. Je kan hierdoor makkelijker je doelen behalen en vasthouden.

Ekopura helpt je om je doelen te bereiken. Daarom ontvang je deze maand 10% korting op alle Ekopura proteïnes. Stel je goede voornemens niet meer uit en go for it! Bestellen kan heel makkelijk en snel via deze link. Shop

TOP

WINKELMAND 0

Login

Wachtwoord herstel

Wachtwoord vergeten? Voer je gebruikersnaam of e-mailadres in. Je ontvangt per e-mail een link om een nieuw wachtwoord aan te maken.