Recepten
Geplaatst in

Zes groenten met veel eiwit

Zes groenten met veel eiwit
Geplaatst in

We weten hoe belangrijk het is om iedere dag voldoende eiwitten binnen te krijgen, zeker als je regelmatig sport. Maar soms is het toch moeilijk om aan je dagelijkse portie vitaminen en eiwitten te komen. We hebben zes groenten met veel eiwit op een rijtje gezet.

Spinazie
Spinazie is natuurlijk een bekende in deze categorie. Spinazie zorgt voor sterkere botten, een gezond hart en helpt bij de opbouw van spieren. Maar spinazie is niet de enige groene groente die veel eiwit bevat. Veldsla en boerenkool bevatten ook flink wat proteïnen. Bovendien zijn deze groenten ook rijk aan ijzer.

Broccoli
Groene groenten zijn gezond! Ze zitten boordevol antioxidanten, vitaminen, mineralen en vezels. Eén van de gezondste groene groenten is broccoli. Dus schep maar op, want er zit ongeveer 3 gram eiwit in iedere 100 gram broccoli!

Spruitjes
Spuitjes… You hate them or you love them. Ben je wel fan, dan heb je geluk. Want spruitjes bevatten wel 4 gram eiwit per portie en wist je dat spruitjes meer vitamine C bevatten dan sinaasappels? Daarnaast zijn ze rijk aan B-vitaminen, foliumzuur, magnesium, kalium en vezels. Misschien toch nog maar een keer spruitjes proberen?

Asperges
Asperges zijn een zeer populaire groente met een hoge voedingswaarde. Ze zijn zo gezond omdat er kalium, calcium, magnesium, ijzer, fosfor, koper, zink, vitamine C, Vitamine B1, B2, B6 in zit. Daarnaast bevat iedere asperge van een redelijk formaat één gram eiwit. Laat het asperge seizoen maar beginnen!

Sojabonen
Sojabonen bevatten veel eiwitten en weinig koolhydraten en vetten. Sojabonen bevatten per 100 gram maar liefst 37 gram eiwit. Naast de proteïne zitten er ook andere voordelen in de sojaboon. Zo bevat deze peulvrucht veel ijzer in de vorm van ferritine en veel goede vetten in de vorm van omega 6 en omega 3 vetten.

Artisjok
Artisjokken zijn hartstikke gezond. Ze bevatten namelijk veel antioxidanten. Daarnaast zijn de bladeren van de artisjok goed voor sommige maag-, darm-, lever-, en galblaasproblemen. Mensen met diabetes hebben ook baat bij het eten van artisjokken, omdat het de bloedsuikerspiegel verlaagt. Eén kleine artisjok bevat drie gram eiwit. Allemaal goede redenen om meer artisjokken te eten.

Foto: Pinterest

TOP

WINKELMAND 0

Login

Wachtwoord herstel

Wachtwoord vergeten? Voer je gebruikersnaam of e-mailadres in. Je ontvangt per e-mail een link om een nieuw wachtwoord aan te maken.