Overig
Geplaatst in

Wat is caseïne? 5 voordelen

Wat is Caseïne nu precies? 5 Voordelen
Geplaatst in

Wat is caseïne? 5 voordelen

Ondanks het feit dat eiwitsupplementen niet noodzakelijk zijn om jouw trainingsdoelstellingen te behalen helpen ze je wel om deze sneller te behalen. Veel mensen nemen daarom de welbekende whey proteïne shake direct na een workout. Whey is erg efficiënt maar zeker niet de enige geschikte vorm van proteïne. Caseïne proteïne is net als whey proteïne afkomstig van koemelk, in ons geval biologische koemelk. Het bevat eveneens een hoog eiwitgehalte en is erg effectief. Het heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van andere eiwitpoeders, en die hebben wij op een rijtje gezet. De 5 grootste voordelen die het gebruik van caseïne met zich meebrengt.

Langzame proteïne

Veel voedingsplannen voor sporters raden aan om caseïne vlak voor het slapen gaan te consumeren. Het zijn langzame eiwitten die gedurende de nacht (tot wel 7 uur lang) een evenwichtige hoeveelheid aminozuren afgeven. De aminozuren helpen jou in je spierherstel en spieropbouw terwijl je slaapt (score!). Je kunt voor het slapen gaan ook een whey proteïne shake nemen, maar dat zal niet hetzelfde effect hebben als caseïne omdat je lichaam de eiwitten uit whey veel sneller opneemt. Caseïne zorgt er dus voor dat er gedurende de nacht geen eiwit tekort ontstaat in het lichaam.

Het helpt bij het afvallen

Ons lichaam moet best wat moeite doen om caseïne proteïne op te nemen. Het zorgt ervoor dat je lichaam hard moet werken en daardoor calorieën verbrandt en het metabolisme verhoogt. Daarnaast zorgt caseïne ook voor een verzadigd gevoel wat een groot voordeel is omdat je daarmee het risico op onnodig snacken verkleint. Bovenop deze factoren is caseïne ook laag in calorieën en heeft het een extreem laag vetgehalte.

Het helpt je spierkracht op te bouwen en verlaagt je hersteltijd

Je zou denken dat je spieren meteen al zullen groeien vanaf het moment dat je naar de sportschool gaat. Echter is voeding en dieet hierbij de doorslaggevende factor. Training en voeding gaan namelijk hand in hand. Zonder de juiste voeding zal je niet de gewenste resultaten behalen. Studies hebben aangetoond dat caseïne proteïne een positieve invloed heeft op spierherstel, spiergroei en spierbehoud. Caseïne is hier een bijzonder goed supplement voor. Na een training zijn je spieren beschadigd. Ons lichaam gebruikt dan proteïne en aminozuren om de spieren te herstellen, sterker en groter te maken dan voorheen.

Het is goed voor je tanden!

Zoals bij andere melkproducten zou caseïne voor een verbeterde gebitsgezondheid kunnen zorgen. Studies hebben aangetoond dat caseïne de potentie heeft om je tanden te versterken en ze te beschermen tegen erosie en beschadigingen dankzij het feit dat er calcium fosfaat in caseïne zitten.

Het kan op verschillende manieren geconsumeerd worden

Als je de caseïne snel tot je wilt nemen dan kun je het mixen met melk of water voor een snelle shake. Als je geen fan bent van shakes dan kun je ook verschillende baksels maken met caseïne. Bijvoorbeeld proteïne bars, muffins, koekjes etc. voor een gezonde bite in de avonduren/voor het naar bed gaan. Je kunt ‘’gezonde’’ versies van je favoriete snacks maken die gedurende de nacht voor een langere tijd eiwitten en aminozuren aan je lichaam afgeven. Deze zullen je in staat stellen om je sport doelstellingen sneller te behalen.

Een andere manier om caseïne te consumeren kan door middel van een ‘Protein Fluff’. Wil je weten wat het is? Via deze link vind je een recept voor deze overheerlijke romige en volle mousse.

Biologische Caseïne

De gangbare caseïne proteïnes op de markt maken veelal gebruik van misleidende informatie, kunstmatige toevoegingen, smaakstoffen en kleurstoffen. Ekopura kiest er echter voor om een eerlijk, schoon en puur eiwitproduct aan te bieden. Ekopura Organic Casein is 100% natuurlijk, bevordert het immuunsysteem, bevat alle essentiële aminozuren en zit boordevol antioxidanten. Het product is biologisch gecertificeerd (Skal) volgens de strenge Europese richtlijnen die hiervoor gelden.

Neem hier een kijkje naar de details van het product.

Wist je trouwens dat Ekopura Caseïne door Origym wordt vermeld bij de beste 3 Caseïne eiwitpoeders wereldwijd? Bekijk de gehele lijst.

Ekopura-Organic-Casein-Protein-Biologische-Caseine-banner-header-NL-compressor

TOP

WINKELMAND 0

Login

Wachtwoord herstel

Wachtwoord vergeten? Voer je gebruikersnaam of e-mailadres in. Je ontvangt per e-mail een link om een nieuw wachtwoord aan te maken.