Kennis
Geplaatst in

Volhouden die goede voornemens!

Volhouden die goede voornemens
Geplaatst in

We zitten inmiddels alweer aan het einde van januari. De eerste maand van het nieuwe jaar zit er bijna op. Dit is een goed moment om de balans op te maken en te kijken hoe goed je nog bezig bent met jouw goede voornemens.

Goede voornemens maken is het makkelijke deel, volhouden is de echte uitdaging. Zeker wanneer je in januari misschien nog een aantal Nieuwjaars borrels hebt gehad en een paar flinke stormen hebt moeten trotseren.

Begint je motivatie al iets af te nemen of heb je weer even een flinke dosis motivatie nodig? Lees dan snel verder, want we hebben een aantal handige reminders voor je op een rijtje gezet om gemotiveerd te blijven.

Erken de kleine stappen

Elke stap dichterbij jouw doel is weer een stap in de goede richting. Het kan zijn dat het allemaal niet snel genoeg gaat voor je. Maar laat je niet van de wijs brengen. Erken juist de stappen die je al gemaakt hebt en wees trots op je inzet. Wanneer je als doel hebt om een aantal kilo’s af te vallen, dan is 1 kilo dichterbij je streefgewicht toch al een stap vooruit? Dus rug recht en hoppa, lekker doorgaan.

Plan vooruit

Een goed voornemen is makkelijker na te komen, als je het heel concreet maakt. Een actieplan kan hier zeker bij helpen. Door concrete doelen te stellen, geef je jezelf een eindpunt waar je naartoe moet werken en waar je dus ook niet van af kan wijken.

Wil je bijvoorbeeld meer sporten? Schrijf op wat jouw wekelijkse vaste sportdagen zijn. Zorg dat je je vooruitgang goed bijhoud en wees trots op jezelf als je weer een stapje dichterbij jouw einddoel bent.

Beloon jezelf

Het volhouden van goede voornemens is al een beloning op zich, maar om het nog leuker te maken, zorg voor een leuke beloning voor jezelf als je die eerste mijlpaal hebt bereikt. Bijvoorbeeld elke maand wanneer je weer een goed voornemen hebt volgehouden trakteer je jezelf op een nieuwe outfit of ga je lekker lunchen bij jouw favoriete restaurant.

Sportbuddy!

Niets werkt meer motiverend dan samen met je sportbuddy doelen te bepalen en te behalen. Bedenk waar je wilt zijn over 3 maanden. Plan samen sportmomenten in en herinner elkaar waarom je dit doel hebt. Gaat het even wat minder, help elkaar dan over dit punt heen. Daarnaast werkt een sportbuddy goed omdat je die persoon toch niet in de steek laat als het regent of koud buiten is?

Take your time

Als je jezelf wat tijd gunt, is het makkelijker om de goede voornemens in heel 2018 vol te houden. Het duurt namelijk 21 dagen om jezelf een nieuwe ‘activiteit’ eigen te maken. En na zes maanden wordt dit pas een onderdeel van je routine. Daarom is het belangrijk dat je geduldig blijft. Uiteindelijk kom je er wel, als je maar doorgaat. 

Pak de draad weer op              

Het kan zijn dat het even niet meezit of je hebt een misstap begaan. Jammer, maar pak de draad gewoon weer op. Schuldgevoelens geven alleen maar een rotgevoel en hierdoor zakt je motivatie weg. Dat is nergens voor nodig. Een positieve houding en opnieuw beginnen, brengt je veel meer.

Zorg voor de juiste voeding

Voeding is ontzettend belangrijk voor een gezond lichaam en om je energiek te voelen. Ze zeggen niet voor niets “ You are what you eat”. Kies dus voor pure en biologische producten die je de juiste vitamines geven om de donkere wintermaanden door te komen en je energie leven op peil te houden. Ga lekker de keuken in en zet een heerlijk zelfgemaakt en gezond gerecht op tafel.

Kijk hier voor heerlijke gezonde recept inspiratie!

Doe mee aan het gesprek

TOP

WINKELMAND 0

Login

Wachtwoord herstel

Wachtwoord vergeten? Voer je gebruikersnaam of e-mailadres in. Je ontvangt per e-mail een link om een nieuw wachtwoord aan te maken.