Recepten
Geplaatst in

Vegan tomaten/basilicum soep

vegan tomaten basilicum soep
Geplaatst in

Vegan tomaten basilicum soep

Nu de winter voor de deur staat en het steeds kouder gaat worden is een gevulde groentesoep een ideale maaltijd. Lekker makkelijk na een lange dag werken of na het sporten. Soep is makkelijk in te vriezen en ontzettend gezond. Kies bijvoorbeeld voor deze vegan tomaten basilicum soep. Een kleine tip! Verdeel de soep in verschillende bakjes, zodat je er meerdere keren van kan eten.

Wat heb je nodig?
– plantaardige olie
– 2 blikjes tomatenpuree
– 400 ml gezeefde tomaten
– plantaardige bouillon
– 1 ui
– 2 wortels
– knoflook
– basilicum
– pittige paprikapoeder
– 4 eetlepels bloem
– half blikje kokosmelk

Hoe maak je het?
Snipper het uitje en doe deze met wat olie en een teentje knoflook een redelijk grote pan. Rasp de wortels en doe deze er ook bij samen met wat paprikapoeder. Laat dit even garen voordat je de tomatenpuree erbij doet om te ontzuren.

Doe de bloem in de pan en laat dit even garen voordat je er bouillon bij giet. De gezeefde tomaten kunnen er ook bij. Doe als laatst de kokosmelk erbij en laat het even rustig doorkoken.

Haal dit nu door een zeef, want alle stukjes ui en wortel moeten eruit. Doe de soep nog even in een pan, doe een handje gesneden basilicum erbij en warm het nog een keer goed op. Doe de soep in een kom en maak af met een klein beetje kokosmelk.

TOP

WINKELMAND 0

Login

Wachtwoord herstel

Wachtwoord vergeten? Voer je gebruikersnaam of e-mailadres in. Je ontvangt per e-mail een link om een nieuw wachtwoord aan te maken.