Veelgestelde Vragen

Zie onderstaand overzicht met veelgestelde vragen over ons bedrijf en onze producten. Staat jouw vraag er niet tussen, neem dan contact met ons op en wij zorgen dat je antwoord krijgt. We hebben de vragen en antwoorden gesorteerd op onderwerp.

Bezorging

V: Hoe lang duurt het voordat het product bezorgd wordt na het bestellen?
A: Als je op Maandag – Vrijdag voor 16:00 besteld zal de bezorger het pakket de volgende dag voor het eerst aanbieden.

V: Versturen jullie naar adressen buiten Nederland?
A: Ja, wij versturen internationaal. Zie onze verzendpagina voor de details

 

Algemene productvragen

V: Wat is de houdbaarheid van jullie producten?
A: De houdbaarheid is minimaal negen maanden vanaf de aanschaf voor de proteïnes. In de meeste gevallen is dit langer. Voor de Omega 3, Vitamines en Magnesium is de houdbaarheid nog veel langer.  Kijk op de achterkant van de verpakking voor de exacte houdbaarheid.

V: Zijn jullie producten geschikt voor veganisten en vegetariërs?
A: Al onze producten zij geschikt voor vegetariërs. De producten die ook geschikt zijn voor veganisten zijn voorzien van het Vegan Society logo. Dit is het merendeel van onze producten. 

V: Zijn jullie producten geschikt voor zwangere en lacterende vrouwen?
A: Ja onze producten zijn veilig te gebruiken omdat we enkel pure en natuurlijke ingrediënten gebruiken. Sommige producten zoals Omega 3 en Eiwitten zijn juist aan te raden in deze periode.

V: Bevatten jullie producten kunstmatige toevoegingen?
A: De meeste producten bevatten helemaal geen toevoegingen. Sommige producten bevatten plantaardige toevoegingen. Denk hierbij aan de tabletten en capsules die we op een natuurlijke manier produceren.

V: Welke soorten proteïne hebben jullie in het assortiment?
A: Ja, op dit moment hebben wij de smaken naturel, vanille en cacao beschikbaar van onze whey proteine. De caseine heeft een naturel smaak. De vegan proteïne hebben we beschikbaar in vanille, chocolade en blueberry.

V: Waar zijn jullie proteïne producten van gemaakt?
A: De whey en caseïne producten zijn gemaakt van biologische koemelk. De vegan proteïne heeft biologische rijst en erwten als basis.

V: Bevatten jullie producten allergenen?
A: De whey en caseïne bevatten lactose. Alle andere producten zijn allergeenvrij.

V: Hoeveel doseringen zitten in een verpakking?
A: Dit staat duidelijk aangegeven op de voorkant en achterkant van de verpakkingen en in de productomschrijving.

V: Is het nodig om de producten gekoeld te bewaren?
A: Nee, op kamer temperatuur, op een droge plaats en zonder blootstelling aan direct zonlicht is voldoende.

 

Omega 3 Algenolie

V: Zijn jullie producten geschikt om te nemen tijdens de zwangerschap en borstvoeding?
A: Ja onze producten zijn veilig te gebruiken omdat ze enkel pure en natuurlijke ingrediënten bevatten. Omega 3 is juist aan te raden in deze periode voor de ontwikkeling van de hersenen en ogen van de baby.

V: Bevatten jullie capsules ook EPA?
A: 5-10mg pure EPA per capsule. Het menselijk lichaam kan zelf ook EPA aanmaken vanuit DHA. De 250mg DHA in onze capsule is daarom voldoende om in de dagelijkse aanbevolen omega 3 behoefte van zowel EPA als DHA te voorzien.

V: Waarom gebruiken jullie zonnebloemolie (rijk aan omega6)? 
A: Onze vegan omega 3 bevat kleine hoeveelheid high oleic zonnebloemolie als opvulling, dat is een gezonde zonnebloemolie die zeer weinig omega 6 bevat. De omega 3 / omega 6 balans komt hiermee niet in het geding

V: Bevatten de omega 3 capsules jodium? 
A: Nee de capsules zijn absoluut jodium vrij, daar worden ze op getest.

 

Whey en Caseïne

V: Worden de koeien voor de whey en caseïne biologisch gehouden?
A: Ja. Zij worden niet alleen gevoerd volgens de strenge regels die gelden voor biologische veehouderij, zij worden ook goed behandeld. De melk voor onze whey komt van biologische boerderijen waar gelet wordt op welzijn van dieren en de natuur en waar de koeien zoveel mogelijk vrij buiten grazen.

V: Komt jullie whey van gras gevoerde koeien?
A: Onze whey komt van boerderijen in het zuiden van Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. De koeien grazen dus op rijke Alpen weiden. Een omgeving met schone lucht en een gezonde atmosfeer. Als de temperatuur het toelaat grazen de koeien buiten. Bij lage temperaturen vertraagt het groeien van het gras. De koeien gaan dan naar de stal waar zij gevoerd worden met kuilgras en hooi wat gedurende de zomermaanden geoogst is van diezelfde gezonde graslanden als waar de koeien grazen. Om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen worden de koeien bijgevoerd met biologische granen. Absoluut geen genetisch gemodificeerde producten (GMO’s).

V: Zijn jullie proteïnen met zuur behandelt?
A: Nee. Onze wei en caseïne zijn “zoet”, wat betekent dat enzymen gebruikt worden om in te dikken. Er wordt dus geen zuur of enige andere schadelijke stof gebruikt in het productieproces. Wij zien er op toe dat onze productie volledig biologisch is en geen schade toebrengt aan het milieu.

V: Is de whey gluten vrij.
A: Ja, onze whey is vrij van gluten.

V: Bevat jullie whey lactose?
A: Onze whey bevat kleine hoeveelheden lactose. De hoeveelheid is gering. Mensen met een lactose intolerantie ondervinden vaak geen nadelige gevolgen van het gebruik van onze whey. Voorzichtigheid is wel geboden.

V: Zit er Caseïne in jullie Whey?
A: Nee, al onze Whey producten bevatten geen caseïne.

V: Zit er whey in jullie caseïne?
A: Ja, Onze caseïne bevat 7% whey en 93% caseïne

V: Wordt de melk gepasteuriseerd en bij welke temperatuur gebeurt dat?
A: Wij gebruiken biologische melk die heel kort en minimaal verwarmd wordt. Hierbij wordt de melk voor een korte periode verwarmd en daarna zo’n 15-20 seconden op 60ºC gehouden waarna de melk weer wordt afgekoeld.

V: Bevat jullie whey ook andere ingrediënten?
A: Onze whey proteïne bestaat volledig uit biologische whey proteïne concentraat. De vanille bevat 0,2% stevia en natuurlijke vanille smaak. De cacao smaak bevat 0,2% stevia en cacao poeder.

V: Is jullie whey proteïne een concentraat of een isolaat?
A: Onze whey is een proteïne concentraat (WPC 80). Om een whey isolaat te maken, wat 10% proteïne toevoegt, is een aanvullend proces nodig dat een aantal zeer nuttige stoffen uit de whey haalt. Deze stoffen, lactoferrine en immunoglobine, dragen juist bij aan de gezondheid versterkende eigenschappen van whey proteïne. Om die reden hebben wij besloten om de whey zo min mogelijk te behandelen en alleen WPC 80 te gebruiken.

V: Op de verpakking staat dat 80% van de inhoud uit whey bestaat, wat is de andere 20%?
A: De andere 20% bestaat uit vitaminen en mineralen, koolhydraten, van nature aanwezige suikers en vet (0,5 gram per dosering).

V: Wat is precies de dosering voor een perfecte proteine shake?
A: De standaard dosering is ongeveer 25 gram whey op 250 ml vloeistof.

V: Is julllie Whey bioactief en niet gedenatureerd?
A: Onze Whey is bioactief en niet gedenatureerd.

V: Worden jullie producten blootgesteld aan verhitting?
A: Onze proteïnen worden heel kort verwarmd tot een temperatuur van 60 graden.

V: Hoe moet ik jullie eiwitten gebruiken?
A: Je kunt onze eiwitten mengen met water, melk of sap. Je kunt voor het mengen een blender of een shake beker gebruiken. Als je een blender gebruikt laat deze dan niet langer dan 1 minuut aan staan om opwarmen en beschadiging van de proteïne te voorkomen.

V: Bevatten jullie producten sporen van gist van de enzymen behandeling?
A: Onze producten bevatten geen sporen van gist.

V: Zijn jullie producten geschikt voor vegetariërs?
A: Ja, we gebruiken alleen wei die vrij komt bij de productie van biologische kaas, er worden geen dierlijke hulpstoffen gebruikt bij het productieproces. De enzymen die gebruikt worden zijn microbiologisch gevormd. De vorming van de enzymen gebeurd onder gecontroleerde omstandigheden. Door het gebruik van deze microbiologisch gevormde enzymen voldoet ons product aan de eisen die vegetariërs stellen

 

 

TOP

Search www.ekopura.com

Login

Wachtwoord herstel

Wachtwoord vergeten? Voer je gebruikersnaam of e-mailadres in. Je ontvangt per e-mail een link om een nieuw wachtwoord aan te maken.

WINKELMAND (0)

Ekopura Nieuwsbrief

Meld je aan voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van acties, nieuws, artikelen en de heerlijkste recepten.