Veel gestelde vragen

Hier vindt je antwoord op de meest gesteld vragen over onze producten


Als je iets wil weten wat niet behandelt is in de onderstaande vragen neem dan contact met ons op via het contact formulier en wij zorgen dat u het antwoord op uw vraag krijgt.

V: Wat is de houdbaarheid van jullie producten?
A: De houdbaarheid is minimaal twaalf maanden vanaf de aanschaf. Kijk op de verpakking voor de exacte houdbaarheid.

V: Hoe lang duurt het voordat het product bezorgd wordt na het bestellen?
A: Binnen twee werkdagen zal de bezorger voor de eerste keer bij u aan de deur komen. In de meeste gevallen zijn wij in staat binnen een werkdag te versturen.

V: Bevatten jullie producten kunstmatige toevoegingen?
A: Nee, alles is biologisch/natuurlijk zonder kunstmatige toevoegingen.

V: Hebben jullie verschillende smaken en producten?
A: Ja, op dit moment hebben wij de smaken naturel, vanille en cacao beschikbaar van onze whey proteine. De caseine heeft een naturel smaak. De vegan proteïne heeft een vanille smaak met een kleine toevoeging van kaneel.

V: Waar zijn jullie proteïne producten van gemaakt?
A: De whey en caseïne producten zijn gemaakt van koemelk. De vegan proteïne heeft rijst en erwten als basis.

V: Zijn jullie proteïnen met zuur behandelt?
A: Nee. Onze wei en caseïne zijn “zoet”, wat betekent dat enzymen gebruikt worden om in te dikken. Er wordt dus geen zuur of enige andere schadelijke stof gebruikt in het productieproces. Wij zien er op toe dat onze productie volledig biologisch is en geen schade toebrengt aan het milieu.

V: Worden de koeien voor de whey en caseine biologisch gehouden?
A: Ja. Zij worden niet alleen gevoerd volgens de strenge regels die gelden voor biologische veehouderij, zij worden ook goed behandelt. De melk voor onze wei komt van biologische boerderijen waar gelet wordt op welzijn van dieren en de natuur en waar de koeien zoveel mogelijk vrij buiten grazen.

V: Komt jullie wei van grasgevoerde koeien?
A: Onze wei komt van boerderijen in het zuiden van Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. De koeien grazen dus op rijke Alpen weiden. Een omgeving met schone lucht en een gezonde atmosfeer. Als de temperatuur het toelaat grazen de koeien buiten (ongeveer 90% van de tijd). Bij lage temperaturen vertraagt het groeien van het gras. De koeien gaan dan naar de stal waar zij gevoerd worden met kuilgras en hooi wat gedurende de zomermaanden geoogst is van diezelfde gezonde graslanden als waar de koeien grazen. Om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen worden de koeien bijgevoerd met biologische producten. Geen genetisch gemodificeerde producten (GMO’s).

V: Is de wei gluten vrij.
A: Ja, het is vrij van gluten.

V: Bevat jullie wei lactose?
A: Natural Organic Whey bevat kleine hoeveelheden lactose. De gevonden hoeveelheid is zo gering dat mensen met een lactose intolerantie vaak geen nadelige gevolgen ondervinden van het gebruik van onze wei. Voorzichtigheid is wel geboden.

V: Zit er caseïne in jullie Whey?
A: Nee, al onze Whey producten bevatten geen caseïne.

V: Zit er whey in jullie caseïne?
A: Ja, Onze caseïne bevat 7% whey en 93% caseïne

V: Wordt de melk gepasteuriseerd en bij welke temperatuur gebeurd dat?
A: Wij gebruiken biologische melk die gepasteuriseerd is. Tijdens het pasteuriseren stroomt de melk door pijpen die aan de buitenzijde met warm water worden verwarmd. Tijdens het pasteurisatie proces wordt de melk 15-20 seconden op 71,7ºC gehouden.

V: Bevat jullie wei ook andere ingrediënten?
A: Onze whey proteïne bestaat volledig uit biologische whey proteïne concentraat. De vanille bevat 0,2% stevia en natuurlijk vanille aroma. De cacao smaak bevat 0,2% stevia en cacao poeder.

 

V: Is jullie whey proteïne een concentraat of een isolaat?
A: Onze wei is een proteïne concentraat (WPC 80). Om een wei isolaat te maken, wat 10% proteïne toevoegt, is een aanvullend proces nodig die een aantal zeer nuttige stoffen uit de wei haalt. Deze stoffen, latoferrine en immunoglobine, dragen juist bij aan de gezondheid versterkende eigenschappen van wei proteïne. Om die reden hebben wij besloten om de wei zo min mogelijk te behandelen en alleen WPC 80 te gebruiken.

V: Op de verpakking staat dat 80% van de inhoud uit wei bestaat, wat is de andere 20%?
A: De andere 20% bestaat uit vitaminen en mineralen, koolhydraten, van nature aanwezige suikers en vet (0,5 gram per dosering).

V: Versturen jullie naar adressen buiten Nederland?
A: Ja, wij versturen internationaal.

V: Wat is precies de dosering voor een perfecte proteine shake?
A: De standaard dosering is ongeveer 25 gram whey op 200 ml vloeistof.

V: Bevatten jullie producten allergenen?
A: Ja en nee, de whey en caseïne zijn gemaakt van koemelk, de vegan proteïne is echter plantaardig en allergeenvrij.

V: Is julllie Whey bioactief en niet gedenatureerd?
A: Onze Whey is bioactief en niet gedenatureerd en gemaakt van gepasteuriseerde melk.

V: Worden jullie producten blootgesteld aan verhitting?
A: Onze proteïnen worden enkele minuten verwarmd tot een temperatuur van 70 graden.

V: Hoe moet ik jullie eiwitten gebruiken?
A: Je kunt onze eiwitten mengen met water, melk of sap. Je kunt voor het mengen een blender of een shake beker gebruiken omdat de wei niet geagglomereerd is zoals bij de meeste gangbare wei producten wel het geval is. Als je een blender gebruikt laat deze dan niet langer dan 1 minuut aan staan om opwarmen en beschadiging van de proteïne te voorkomen.

V: Bevatten jullie producten sporen van gist van de enzymen behandeling?
A: One producten bevatten geen sporen van gist.

V: Zijn jullie producten geschikt voor vegetariërs?
A: Ja, we gebruiken alleen wei die vrij komt bij de productie van biologische kaas, er worden geen dierlijke hulpstoffen gebruikt bij het productieproces. De enzymen die gebruikt worden zijn microbiologisch gevormd. De vorming van de enzymen gebeurd onder gecontroleerde omstandigheden. Door het gebruik van deze microbiologisch gevormde enzymen voldoet ons product aan de eisen die vegetariërs stellen.

V: Zijn jullie producten geschikt voor veganisten?
A: Alleen onze “Vegan Proteïne’ is volledig plantaardig en geschikt voor veganisten.

V: Bevat het product soja lecitine? Zo niet, worden dan andere stoffen gebruikt om de wei te instanteren en zijn deze biologisch?
A: Ekopura producten bevatten geen soja of soja lecetine. Het is niet geinstanteerd of geagglomereerd zoals de meeste andere proteïne producten op de markt.

V: Hoeveel doseringen zitten in een verpakking van 500 gram?
A: Ongeveer 20.

V: Is het nodig om de producten gekoeld te bewaren?
A: Nee, op kamer temperatuur, op een droge plaats en zonder blootstelling aan direct zonlicht is voldoende.