Kennis
Geplaatst in

De sport trends van 2018

Trends op sportgebied 2018
Geplaatst in

Nieuw jaar, nieuwe kansen. Ben je bezig om dit jaar de beste versie van jezelf te worden en is het tijd om je sportroutine nieuw leven in te blazen? Dan wil je deze briljante fitness en sport trends niet missen. Ze blijken niet alleen super effectief te zijn, maar ook ontzettend leuk om te doen. Lees snel verder want we hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Powerliften

Powerliften richt zicht op drie belangrijke fitness oefeningen namelijk; de squat, de bench press en de deadlift. Het doel van een powerlifter is om deze oefeningen met een goede techniek en een zo zwaar mogelijk gewicht te volbrengen. De training bestaat uit weinig herhalingen en een laag volume. Powerlifting is dus een sport waarbij het draait om het opbouwen van kracht. Je kan het gemakkelijk naast je normale training doen en het zal je algehele trainingsprestaties verbeteren.

HIIT training

In 2017 was de High Intensity Interval Training al een groot succes en dat is niet voor niets. Een HIIT training is kort, mega effectief en je behoudt er je spiermassa mee. Dus we kijken er niet van op dat deze trend in 2018 nog even doorzet.

Een HIIT training bestaat uit korte intervallen die je training extra intensief maakt. De workouts zijn kort en je lichaam gebruikt hierbij geen spierweefstel voor het opwekken van energie. Daarom is High-Intensity Interval Training de ideale manier om snel en effectief vet te verbranden en je spiermassa in stand te houden.

Toega

Yoga fans opgelet! Er is een speciale vorm van yoga namelijk; Toega (toes + yoga). Toega geeft je mobiliteit een boost en helpt de kracht in je tenen, voeten en enkels te verbeteren. Verder stimuleert het de doorbloeding in je tenen. Heb je vaak last van koude voeten of loop je veel op hoge hakken? Toega is je redding!

Trainen met je eigen lichaamsgewicht

Er wordt al eeuwen getraind met eigen lichaamsgewicht. En dit jaar zal dat niet anders zijn. Wanneer je vet wilt verbranden en sterker wilt worden, heb je eigenlijk alleen je eigen lichaamsgewicht nodig. Wil je spierkracht ontwikkelen, dan moet je je spieren uitdagen, en als je vet wilt verbranden moet je je stofwisseling verhogen. En dat is exact wat deze workouts doen. Je hebt dus geen machines nodig alleen je eigen machine!

Olympic Weightlifting

Olympic Weightlifting ligt in de lijn van powerliften alleen draait het bij deze manier van trainingen om de clean en jerk en om de snatch. Het is een stuk technischer dan powerliften en vereist een hoop training om de oefeningen op de juiste manier uit te voeren. Zowel powerliften als olympisch Weightlifting zijn mooie verdiepingen op Crossfit.

Trainen met ‘wearables’

Tegenwoordig trainen we steeds vaker met slimme technologieën om onze fysieke inspanningen te meten. Deze trend zet zich ook zeker voort in 2018. Van GPS en hartslagmeters tot de meest hightech sporthorloges. Ze hebben allemaal het doel om ons te motiveren om nog harder te trainen. Want geef toe als je ziet hoeveel calorieën je met een bepaalde workout hebt verbrand of hoe snel je je normale hardloopronde hebt gelopen, dan wil je dit toch met de volgende training overtreffen?

 

Doe mee aan het gesprek

TOP

WINKELMAND 0

Login

Wachtwoord herstel

Wachtwoord vergeten? Voer je gebruikersnaam of e-mailadres in. Je ontvangt per e-mail een link om een nieuw wachtwoord aan te maken.