Overig
Geplaatst in

Proteïne voor een gezond & sterk lichaam

Geplaatst in

Wei proteïne wordt al lang niet meer alleen gebruikt door bodybuilders. Zie jij wanneer je flink traint en je houdt aan een goed dieet nog steeds niet de resultaten die je wilt dan kan het zijn dat je spieren niet voldoende eiwitten krijgen om te groeien. Wei eiwitten kunnen in dit geval het antwoord zijn om betere resultaten te behalen. Maar let op! Niet elke wei proteïne is hetzelfde en sommige wei eiwitten bevatten ingrediënten die je waarschijnlijk liever niet tot je neemt. Wij hebben een aantal ingrediënten op een rij gezet die je in veel (goedkopere) eiwit shakes tegenkomt.

Proteïne van slechte kwaliteit: deze proteïnen worden geproduceerd door de landbouwindustrie en worden in veel gevallen geproduceerd van reststoffen. Vaak zijn dit stoffen vol met hormonen, antibiotica en pesticiden. Proteïnen van slechte kwaliteit worden daarnaast vaak tot hoge temperatuur verhit waardoor toxische stoffen vrijkomen, de voedingswaarden sterk worden verlaagd en de eiwitten worden beschadigd.
Conserveringsmiddelen: Conserveringsmiddelen zijn vaak kunstmatig en bevatten zodoende toxische- en/of chemische stoffen die niet van toegevoegde waarde zijn voor ons lichaam en zodoende ons lichaam meer belasten en schade toedoen dan ze ons goed doen.
Geraffineerde en kunstmatige suikers: deze zoetmakers zorgen ervoor dat de whey proteïnen ‘’lekker’’ zoet worden (ieder zijn smaak). Maar wat vaak vergeten wordt is dat deze geraffineerde suikers kunnen leiden tot lichamelijke klachten, allerlei ziektes en aandoeningen. Denk hierbij aan diabetes, overgewicht, een verhoogde bloedsuikerspiegel, hoofdpijn, migraine en zelfs tot een disbalans in de hormoonhuishouding.


Wat zijn de alternatieven?

Er zijn een aantal goede alternatieven die je kunt nemen in plaats van de vele inferieure whey proteïnes die er momenteel verkrijgbaar zijn. Wij zetten deze alternatieven graag voor je op een rij:
Voeding: Je kunt ervoor kiezen om je voedingspatroon aan te aanpassen en ervoor te zorgen dat je meer proteïnerijke voeding consumeert. Denk hierbij aan de volgende producten: Biologische kipfilet, peulvruchten, noten en verschillende groenten. Er zijn online verschillende rekentools beschikbaar die jou kunnen helpen te berekenen hoeveel eiwit jij per kg lichaamsgewicht nodig hebt. Let hierbij wel op de frequentie en intensiteit waarmee je sport. Sport je veel dan zul je zien dat je erg veel moet eten om in je eiwitbehoefte te voorzien. Is het te moeilijk om genoeg proteïne uit voeding te halen kies dan voor een van de onderstaande alternatieven.
Natuurlijke proteïne: Er zijn tegenwoordig goede alternatieven voor whey proteïne die plantaardig zijn. Goede voorbeelden zijn rijst proteïne, hennepproteïne en erwtenproteïne. Let er bij deze producten net als bij whey proteïne op of deze producten biologisch zijn, geen slechte/onnodige toevoegingen bevatten en of het eiwitpercentage hoog genoeg is om in jouw behoefte te voorzien.
Biologische whey proteïne: Whey proteïne is samen met creatine waarschijnlijk het meest onderzochte voedingssupplement in de sportwereld en heeft zich onomstotelijk bewezen als de beste bron van eiwitten voor iedereen die regelmatig tot veel sport en niet voldoende eiwitten uit het dieet haalt. Het grote voordeel van biologische whey proteïne is dat je de beste bron van eiwitten tot je neemt die vrij is van onnodige (toxische) stoffen en die vrijwel direct door het lichaam wordt opgenomen. De koeien die melk afstaan voor de biologische whey krijgen gezonde voeding, leven lekker buiten en krijgen geen hormonen en antibiotica toegediend.

Koop Ekopura Organic Whey hier

One Reply to “Proteïne voor een gezond & sterk lichaam”

  1. marjon

    Ik wil even een aanvulling geven op het gebruik /inname van Whey, doordat de ekopura whey hoge concentratie eiwitten bevat is de inname hiervan ook voor oudere mensen zeer waardevol, denk daarbij aan botontkalking. Ook voor mensen die decubitus wonden hebben draagt hoge eiwitinname bij aan snellere genezing , een wond heeft veel eiwitten nodig om te genezen

Doe mee aan het gesprek

TOP

WINKELMAND 0

Login

Wachtwoord herstel

Wachtwoord vergeten? Voer je gebruikersnaam of e-mailadres in. Je ontvangt per e-mail een link om een nieuw wachtwoord aan te maken.