Overig
Geplaatst in

Hoe blijf je fit tijdens de feestdagen?

Hoe blijf je fit tijdens de feestdagen?
Geplaatst in

Hoe blijf je fit tijdens de feestdagen? De feestdagen staan voor de deur. Dat betekent veel gezellige borrels, brunches en kerstdiners. Wil jij gezond blijven leven? Dat kan! We hebben wat handige tips voor je.

Ontbijten
Kerstontbijt met familie of vrienden is natuurlijk heel relax en gezellig, maar waarom zou je ineens gaan ontbijten met veel brood, croissantjes en andere ongezonde dingen. Kies liever voor natuurlijke producten en ontbijt bijvoorbeeld met gezonde eiwit pannenkoekjes met banaan en vers fruit of maak verse wafels met pure chocolade. Net even iets specialer, maar wel gezond.

Blijf tijdens de feestdagen bewegen
In plaats van de hele dag binnen zitten kun je best met elkaar een wandeling maken. Of ga ’s morgens vroeg hardlopen. Dan heb je je beweging aan het begin van de dag vast gehad. Je kan natuurlijk altijd kiezen voor een flinke workout. Veel sportscholen organiseren op 2de kerstdag speciale feestelijke activiteiten. Des te leuker om te gaan sporten.

Alcohol
In alcohol zitten veel suikers waardoor je trek krijgt. Niet verstandig als je met mate wilt eten. Bovendien worden alle calorieën uit de alcohol opgeslagen als vet. 1 glas wijn is al goed voor 110 calorieën. Dus tel maar op. Tip! Wissel een glas wijn af met water of stap snel over op water of spa rood. Dan beperk je de schade.

Pure hapjes
Ga voor pure hapjes in plaats van de gefrituurde versies. Kies voor verse groenten en laat die verleidelijke dipsausjes op basis van mayonaise staan. Kies liever voor dipsausjes die op basis van yoghurt of olijfolie zijn. Ook rauwe ham, olijven of gerookte zalm zijn lekkere en gezonde hapjes.

Organiseer een etentje
Zorg dat het etentje bij jou thuis is. Zo kun je zelf een gezond kerstdiner samenstellen. Je weet beter wat je eet en daardoor ben je bewuster.

Vooral genieten!
Dit is het allerbelangrijkste. Geniet van de feestdagen en zorg voor een beetje balans. Kies voor kwaliteit, niet kwantiteit. Koop liever een duurder stuk vlees en geniet daar vol van, dan meerdere minder kwalitatieve producten alleen maar omdat het in de winkel ligt. Het gaat bij voedsel niet om overdaad maar om waardering en aandacht. Wees bewust van het moment en geniet ervan. Uiteindelijk is dat waar kerst om draait.

TOP

WINKELMAND 0

Login

Wachtwoord herstel

Wachtwoord vergeten? Voer je gebruikersnaam of e-mailadres in. Je ontvangt per e-mail een link om een nieuw wachtwoord aan te maken.