Kennis
Geplaatst in

Genoeg water drinken

genoeg water drinken
Geplaatst in

Dat genoeg water drinken belangrijk is, weet iedereen. Maar waarom is dit zo belangrijk? En wist je dat wanneer je niet voldoende water drinkt, dit een effect kan hebben op je prestaties tijdens het sporten?
We hebben de voordelen voor je op een rijtje gezet!

Afvalstoffen
Het drinken van 1,5 liter per dag voorkomt dat je totale systeem vertraagt en afvalstoffen zich ophopen. Water wordt door het lichaam gebruikt om gifstoffen en afvalproducten uit ons lichaam te verwijderen. Om dit proces goed te laten verlopen is veel water drinken erg belangrijk.

Voorkomt hoofdpijn
Vaak is de oorzaak van hoofdpijn een gebrek aan water. Probeer niet gelijk naar een paracetamol te grijpen, maar drink eerst eens een paar glazen water. Je zult merken dat de hoofdpijn minder wordt.

Afvallen
Als je wilt afvallen, is het belangrijk dat je gezond eet en voldoende beweegt. Maar ook water drinken speelt een belangrijke rol bij het verliezen van gewicht!. Als je lichaam uitdroogt, droogt ook de lever uit en daardoor kan je spijsvertering niet meer goed functioneren. Bij het afvallen wordt er aanspraak gemaakt op je vetreserves; ze worden verbrand. Tijdens die verbranding komen er giftige stoffen vrij. Wanneer je veel water drinkt kunnen deze stoffen makkelijker het lichaam uit.

Meer energie
Het lichaam bestaat grotendeels uit water, dus is het niet gek dat het lichaam beter functioneert wanneer je genoeg water drinkt. Je voelt je fitter en hebt meer energie om te bewegen. Een beetje vochttekort kan er al voor zorgen dat je concentratievermogen afneemt.

Gezonde huid
Water drinken hydrateert de huid. Een slecht gehydrateerde huid ziet er dof uit. Na een week merk je nog geen verschil, maar als je een paar weken een paar liter per dag drinkt, zie je gegarandeerd resultaat.

Water & sporten
Het is belangrijk om tijdens en na het sporten genoeg water te drinken. Bij intensief sporten kan je wel 1 tot 2 liter vocht verliezen. Om goede prestaties te kunnen verrichten moet je ook voldoende water drinken. Begin niet pas met drinken wanneer je dorst krijgt want dan ben je eigenlijk al te laat.

Genoeg water drinken is dus erg belangrijk. Tip! Maak water drinken nog lekkerder door er een smaakje aan toe te voegen. Kies bijvoorbeeld voor vers fruit, komkommer of munt.

TOP

WINKELMAND 0

Login

Wachtwoord herstel

Wachtwoord vergeten? Voer je gebruikersnaam of e-mailadres in. Je ontvangt per e-mail een link om een nieuw wachtwoord aan te maken.