Kennis
Geplaatst in

De voordelen van Omega 3

De voordelen van Omega3
Geplaatst in

Omega 3-vetzuren spelen een belangrijke rol in ons lichaam en zijn ontzettend belangrijk voor onze gezondheid. In dit blog leg ik uit wat de voordelen van Omega 3 zijn en waarom het belangrijk is om voldoende omega 3-vetzuren binnen te krijgen.

Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn alfa-linoleenzuur (ALA) en de visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). Omega 3-vetzuren onderhouden het goed functioneren van de hersenen en ogen. ALA zit in plantaardige oliën, vooral in lijnzaadolie. Verder zit het in mindere mate in vlees en groene bladgroente. EPA en DHA zitten vooral in vis en in schaal- en schelpdieren.

Omega 3-vetten zijn essentieel. Dit betekent dat je lichaam deze vetzuren niet zelf aan kan maken. Ons lichaam kan zelf EPA en DHA aanmaken uit ALA. Dit is echter niet heel efficiënt en gaat vaak om kleine hoeveelheden. Het is daarom belangrijk om voldoende omega 3-vetten binnen te krijgen via onze voeding of suppletie.

Alternatief voor vis: algenolie(capsules).

Voor mensen die geen vis willen of kunnen eten, zijn er producten die zijn verrijkt met visolie of algenoliecapsules een (duurzaam) alternatief. Vissen halen de omega 3-vetzuren uit de algen die ze eten. Omega 3 is dus ook rechtstreeks uit algen te winnen. Wanneer je voor een omega 3 supplement gaat raad ik het aan om voor algenolie te gaan. Dit is een zeer effectieve en eenvoudige manier om ervoor te zorgen dat je lichaam alle belangrijke omega 3-vetten binnenkrijgt die bijdragen aan een optimale gezondheid. Daarnaast is het een duurzaam alternatief waarmee je overbevissing tegengaat en weet je zeker dat het 100% schoon is omdat de algen worden gekweekt in gecontroleerde omstandigheden.

Over de schrijver:

Deze blog is geschreven door Floris van www.florisfitfood.nl. Bekijk het volledige artikel op zijn website.

Floris is Diëtist, personal trainer en gedragscoach en helpt je graag met het vinden van de leefstijl die bij jou past. Niet streng diëten, maar een leefstijl waar je de rest van je leven de vruchten van gaat plukken. Hierbij zijn de elementen gedrag, voeding en sport nauw met elkaar verbonden. Samen zoek je met Floris hierin de juiste balans. Meer informatie over Floris en zijn aanpak vindt je hier!

Doe mee aan het gesprek

TOP

Search www.ekopura.com

Login

Wachtwoord herstel

Wachtwoord vergeten? Voer je gebruikersnaam of e-mailadres in. Je ontvangt per e-mail een link om een nieuw wachtwoord aan te maken.

WINKELMAND (0)

Ekopura Nieuwsbrief

Meld je aan voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van acties, nieuws, artikelen en de heerlijkste recepten.